• onsdag , 29 maj 2024

AAUs fyring af Prof. Henrik Møller

Det hører til de absolutte sjældenheder herhjemme, at en anerkendt professor fyres. I Prof. Henrik Møllers tilfælde er begrundelsen svigtende økonomi, men hvad den reelle begrundelse måtte være, kan udenforstående på grund af manglende adgang til aktindsigt i personalesager ikke få at vide.

Den mistanke er dog svær at komme af med, at landets førende støjforsker blev fyret, fordi han med sine forskningsbaserede udtalelser og indlæg har udfordret og kritiseret såvel Miljøstyrelsen som vindmølleindustrien for at fejlinformere offentligheden om den lavfrekvente støj, som især store vindmøller udsender, og som ved langtidspåvirkning er under mistanke for at være både livskvalitetsforringende og direkte sundhedsskadelig.

Mistanken bliver ikke mindre af at Eskild Holm Nielsen, dekan for Aalborg Universitets Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet, dagen efter fyringen i et indlæg på Vindmølleindustriens årlige konference talte for et tættere samarbejde mellem industri og forskningsinstitutioner. Han pointerede, at det var vigtigt, at ”man i industrien udviste større villighed til at åbne op og dele teknologiproblemstillinger med forskningsverden,« jf. Vindmølleindustriens referat.

For naboerne til store vindmøller, der er generet af vindmøllestøj, har der været en tryghed i, at der findes en internationalt anerkendt forsker, der har turdet tage bladet fra munden og på et forskningsbaseret grundlag give industrien og myndighederne et kritisk modspil.

Det er både skræmmende og beskæmmende, at det kun er ja-sigerne, de konforme, dem med et stort interessefællesskab, og sågar et stort økonomisk interessefællesskab, der må udtale sig og som vores myndigheder lytter til.

Flere af Prof. Henrik Møllers forskningsbaserede udtalelser og indlæg kan læses under emneboksen Støj og støjbekendtgørelsen .

Læs JyllandsPostens meget velpointerede leder om de åbenlyse motiver bag fyringen af Prof. Henrik Møller og hvilke konsekvenser dette har for den uvildige forskning indenfor især vindmøllestøj:

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. SBOBET
  4. marts 2021 at 23:30 Svar

  Hmm it seems like your website ate my first comment
  (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had
  written and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole
  thing. Do you have any tips and hints for novice blog
  writers? I’d really appreciate it.

Skriv en kommentar