• lørdag , 18 maj 2024

Mauri Johansson gjorde en forskel for mange fortvivlede vindmøllenaboer

Dr. Mauri Johansson 1942 – 2020.

Vi er kede af at måtte meddele jer, at den finsk-svensk-danske læge og ihærdige kritiker af vindmølleindustrien er gået bort den 5. maj 2020.
Dr. Mauri Johansson var uddannet som speciallæge i miljø- og arbejdsmedicin og har brugt ufattelig meget energi i kampen mod sundhedsskadelige vindkraftanlæg.

Mauri har hjulpet mange mennesker med sine gode råd og sit personlige engagement. Han var ikke bleg for at tage kampen op mod vindmølleindustrien, danske myndigheder og politikere for at hjælpe andre og for at opnå retfærdighed.

Der findes mange dokumenter på nettet om vindmøllekampe, som stadig er aktuelle. Vi må desværre konstatere, at der fortsat er brug for at kæmpe for at støjgrænser for lavfrekvent støj bliver overholdt. Men modstanden mod de store vindkraftanlæg på land er nu blevet stærkere og stærkere. Befolkningen er i vores dage blevet bedre oplyst, og mange tror ikke længere på Vindindustriens og politikernes misvisende og undvigende forklaringer om støjens konsekvenser for mennesker.

Vi takker Mauri for hans kæmpe bidrag til at hjælpe vindmøllenaboer og formidle lægefaglig viden om helbredsfaren ved vindmøllestøj, og vi mindes Mauri som et varmt og dybt engageret menneske.

Mauri Johansson’s kamp for vindmøllenaboer og dem der blev truet med kæmpevindmøller, vil ikke blive glemt.
Ære være hans minde.

Her en lille dokumentarfilm, der blev produceret af et fransk filmteam, hvor Mauri deltager.

https://www.youtube.com/watch?v=Rm1b11YCwWg

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar