• onsdag , 29 maj 2024

Danmark forsker for lidt i vindmøllestøj

Overlæge Ole Carstensen ved Arbejdsmedicinsk Klinik er bekymret over den stort set ikke eksisterende forskning om vindmøllestøj og maner til forsigtighed.

Overlæge Ole Carstensen ved Arbejdsmedicinsk Klinik er bekymret over den stort set ikke eksisterende forskning om vindmøllestøj og maner til forsigtighed.

RINGKØBING-SKJERN: Danmark er et foregangsland, når det gælder vindmøller. Derfor forekommer det som lidt af et paradoks, at der praktisk talt ikke bliver forsket i, hvad vindmøllestøj betyder for mennesker og deres sundhed.

Mindst to gange siden 2011 har Dansk Selskab for Arbejds- og Miljømedicin (DASAM) tilbudt forskellige ministre, at man gerne vil foretage forskning af, hvordan vindmøllestøj påvirker mennesker. Men hver gang har svaret været negativt.

– Vi har manet til besindighed i forbindelse med, at man opstiller mange store vindmøller for tæt på, hvor folk opholder sig meget, for vi kender rigtig meget til effekten af støj, fortæller Ole Carstensen, som er formand for DASAM og ledende overlæge ved Arbejds- og Miljømedicinsk Klinik i Herning.

Læs hele denne artikel i Dagbladet Ringkøbing Skjern

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar