• onsdag , 26 januar 2022

Debat: Hyllebergs ågerpriser

Vindmølleindustrien har længe forlangt overpriser for havvindmøller for at sikre støtte fra dig og mig til de mindre produktive landvindmøller. Nu er overpris-spillet slut for administrerende direktør Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien. Fra i 2010 at koste 105 øre per kilowatttime (Anholt) er havvindmøller på få år faldet til 37 øre per kilowatttime, som er Vattenfalls vinderbud på Kriegers Flak.

Der er ikke længere nogen saglig grund til at støtte opstillingen af vindmøller på land og nær kysterne, når store havvindmølleparker kan laves for 37 øre per kilowatttime, der er nede i nærheden af markedsprisen på el. Derimod er der al mulig saglig grund til at afkræve Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien svar på spørgsmålet: Hvornår betaler vindmølleindustrien overpris-milliarderne tilbage til forbrugerne og erhvervslivet, som de via ågerpriser på havvind har opkrævet år efter år?

Vi taler om milliarder og atter milliarder af kroner, som vindmølleindustrien har scoret i monopolprofit på din og min bekostning.

Af Lars Klottrup, Mosevej 1, Hedeskov, Rønde

Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende den 11. november 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar