• lørdag , 2 juli 2022

Debat: Er Lilleholt blot genial?

Denne ”sorte” minister har gennem måneder måtte stå på mål for de rødes hån. ”Lilleholt har ingen visioner, kan ikke løse PSO problemerne med EU, er skyld i at Limfjorden vil gå over sine breder, at kloden vil brænde op.”

Langsommeligheden omkring løsning af støtteproblematikken til vindmøller har på forunderlig vis bevæget vindindustrien, så Vattenfall netop har givet bud på havvindmølleparken Kriegers Flak på 37 øre per kW. Med dagens markedspris på 40 øre per kW kan møllerne nu opstilles på havet helt uden støtte, hvor støtten på land er 27,3 øre. Det betyder at markedsprisen skal falde til under 10 øre per kW før støtten overhovedet vil være sammenlignelig. Det betyder også at kommunerne kan slippe for sagsbehandling, møder, naboklager, ekspropriation mv, at kommunerne kan blive førende grønne gennem andre og mere konstruktive energitiltag, at miljøministeren slipper for at placere møller på Stauning flyveplads eller i fredsskovene.

Ved øjeblikkelig at stoppe nye tilsagn om støtte til landvindmøller vil regeringen kunne undgå diskussionen om den nu helt unødvendige støtte skal tages fra topskat eller bundskat eller fra ældrepleje, skolegang eller forskning.

Genialt.

 

Af Peter Prinds, Christiansfeld
Bragt i bl.a. Nordjyske Stiftstidende den 11. november 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar