• onsdag , 26 januar 2022

Havvind er blevet konkurrencedygtig!

Altinget: Lilleholt ønsker mere havvind efter rekordpris.

Vattenfall vandt buddet om havmølleparken Kriegers Flak med en sensationel pris på kun 37 øre/kWt.

Prisen for landvind er i dag ca. 57 øre /kWt (markedspris på ca. 40 øre + tilskud på op til max 57 øre de første ca. 10 år af møllens  levetid).

Den teknologiske udvikling for havvind har skudt fart – eller også er den presset frem i lyset af politiske trusler om at bremse udbygningen.  Når havvind er blevet så konkurrencedygtig, giver det ikke længere nogen mening at opstille vindmøller på land, til gene og stor omkostning for naboer, landskaber og natur.  Argumentet om, at dette er omkostninger vi må bære for at redde vores klode og bræmse klimaændringerne, holder ikke længere.  Den “grønne” vindkraft behøver ikke længere stå i kontrast til den grønne natur, eller menneskers helbred og velbefindende.  De kan placeres på havet på særdeles konkurrencedygtige vilkår!  Og: Den teknologiske udvikling på havet fortsætter.  Med de langt gunstigere og mere stabile vindforhold, der er på havet, står det nu helt klart, at vindkraftens fremtid ligger her.

Læs artiklen:  Lilleholt ønsker mere havvind efter rekordpris.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar