• tirsdag , 16 august 2022

Debat: Hørte jeg rigtigt?

Forleden morgen, da jeg søvndrukken lå og hørte DR Syd, hørte jeg pludselig en mand fra et elselskab jamre sig over, at nu ville tyskerne pludselig ikke være med til at koble sig til den nye højspændings-ledning, som skulle gå fra Kassø til Ellund – en højspændingsledning, som elselskabet og kommunen møjsommelig havde planlagt.

Jamen, hørte man rigtigt? Elselskabet havde ikke baglandet i orden, men havde sammen med Aabenraa Kommune holdt orienterende møder, høringer, møder i forsamlingshuse, skræmt borgere (som de kalder os) gjort fru Hansen urolig for, om der nu pludselig skulle stå en 47 meter høj mast i hendes baghave, og at hendes jord måske skulle eksproprieres til formålet uden at have baglandet i orden.

Hvad er det for en kultur, der præger vores samfund? Havde jeg som borger startet et projekt uden at have de fornødne tilladelser til dette af kommune eller anden offentlig instans, var der omgående kommet et trusselsbrev med 14 dages frist.

Og den grønne energi … Jamen, hvis den kom de almindelige forbrugere tilgode, så var alt jo fint, men når det kun er et spørgsmål om profit til vindmølleejere og elselskaber, som den almindelige forbruger så yderligere skal betale ekstra for, så er den helt gal med proportionerne.

Når vi ikke engang kan bruge den grønne strøm, som vi producerer, men er tvunget til at sælge den til andre lande, uden at det kommer den enkelte forbruger til gode, så siger jeg bare: Glem det.

Af Peter Boesen, Solbakken 31, Smedeby, Kruså

Bragt i JydskeVestkysten den 20. juli 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar