• søndag , 21 april 2024

Debat: Vindmøllefald

Storhed står for fald. Det må alle, fra små vindmøllelaug til store Dong Energy, sande. Elprisens frie fald tvinger til store nedskrivninger på vindmøllerne. Det gir blodrøde tal på bundlinien. Og koster el-forbrugerne en bondegård.

Vindmøllernes værdi falder i takt med elprisens frie fald. Elprisens fald til foreløbig 17 øre per kilowatt-time skyldes en overproduktion af vind-el, der synes at fortsætte i det uendelige. Generøse subsidier til vindmølleopstillere har ført til alt for mange vindmøller. De har ført til en kronisk overproduktion af vind-el, der foræres til vores nabolande. Branchens eneste svar er opstilling af endnu flere vindmøller. På trods af at de ikke kan konkurrere med kul, olie og gas.

Problemerne bliver kun værre af flere vindmøller. Og el-forbrugernes pengepung tømmes af stærkt stigende subsidier til havvindmølleparker.

Storhed står for fald. Vindmøller har fejlet. Det er på høje tid at sadle om og satse på udvikling af nye grønne teknologier, der kan udkonkurrere kul, olie og gas.

Af Lars Klottrup, Rønde

Bragt i bl.a. Folkebladet den 2. marts 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar