• onsdag , 24 april 2024

Brunkulsvindmøller

Siger du ja til flere vindmøller i Danmark, siger du samtidigt ja til nye brunkulsværker i Polen. Brunkul forurener mere end sort kul, så det var nok ikke lige det, du havde tænkt dig, med dit ja til vindmøller?
Polen planlægger at anlægge en af Europas største åbne brunkulsminer. Det kan blandt andet lade sig gøre, takket være de mange billige CO2-kvoter, danske vindmøller frigør.
Flere danske vindmøller er med til at skyde priserne på CO2-udslipskvoter i sænk. Prisen for at udlede et ton CO2 er nu nede på sølle 40 kroner. Det er stort set blevet gratis at forurene. Takket være alle de CO2-kvoter, danske vindmøller frigør.

Af Lars Klottrup Mosevej 1, 8410 Rønde

Bragt i Nordjyske Stiftstidende den 23. februar 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar