• onsdag , 24 april 2024

Spil et spil: Matador med vindmøller! God underholdning til hele familien!

Mølleopstiller – Vindinfo

Ih, hvor bliver det sjovt. Ikke det “at spise kirsebær med de store” i det virkelige liv, nej det har vi jo ikke råd til. Det er jo os, der dagligt skal betale for hele eventyret. Nej, nu skal vi prøve noget andet.

Vi spiller det gode gamle familiespil “Matador” og lader os inspirere af dets regler. Men ikke noget med latterlige små huse og hoteller her, nixen. Nu handler det om vindmøller i alle størrelser, modeller og fra forskellige producenter, også i alverdens lande, Afrika og Sydamerika for eksempel. Man kan købe dem enkeltvis, som en bette husstandsmølle, der ikke gør en kat fortræd – eller som virkelig giga vindmølleparker. Naturligvis skal de have yndige navne som: “Lille Brise” med 100 x 3 MW vindmøller fra Siemens til 30 mio. kr. stykket og “Naboens Fryd” på kun 2 styks 10 MW vindmøller, som er lidt dyrere.

Når man har valgt sin yndlingsfarve kan man sætte sin lillemand- eller lillekonebrik på START. Der skal selvfølgelig uddeles penge i tykke bundter, det er jo det, der er det sjove. De fleste af dem beholder man jo alligevel i lommen, fordi “staten” deler gavmildt ud, når det handler om at investere i “grøn” energi. Nu går det løs: Køb! Køb! Ikke bananer, men vindmøller.

Terningen er kastet. “Jacta est alea”, som Julius Cæsar så rigtigt sagde. Nu viser sig nemlig, hvor den lille mand/kone lander. Et grønt felt representerer landbrugsjord eller skove, som kan plantes til med vindmøller efter hjertens begær og han/hun skal sandelig skynde sig. Hvis han/hun nemlig tøver med at købe sig en vindpark, så er han/hun dårligt stillet: I de kommende runder vanker der astronomiske regninger. Man kan jo ikke bare stå på andres territorium uden at det koster.

Spillet er i øvrigt vundet, når alle andre er gået konkurs.

Men det er jo ikke kun terningen, der afgør vindfolkenes lunefulde skæbne. Der ligger også en bunke kort med overraskelser. Hårrejsende spænding, det rene gys!

Din 10 MW vindmølle brænder og har tændt landets største naturpark. Betal en bøde på 100 mio. kr.

Din bedste ven fra Miljøstyrelsen skal i samråd for at rådgive ministeren. Gå 7 felter tilbage.

En hel kommune har gjort massiv indsigelse mod dit projekt, fordi borgerne ikke vil inddrages og forankres og borgmesteren er på deres side. Betal 10 mio. kr. til hver spiller og gå tilbage til START.

Vindmøllestøj skal måles i danske folks huse og stalde og resultatet offentliggøres på dr.dk og EkstraBladet. Sluk for dine samtlige vindmøller i 3 runder og betal 500 mio. kr. til Prof. Henrik Møllers konto.  Samtlige indtægter fra møllerne skal tilbagebetales.

PSO-afgiften i Danmark er helt droppet.  Læg alle dine vindmøller ned, der står på dansk jord. Du skal på kurophold på ubestemt tid. 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar