• onsdag , 22 marts 2023

“Men i sidste ende vil vi insistere på, at der skal møller op på land.” Rasmus Helveg Petersens syn på vindmøller og deres naboer

Læs den nuværende energiministers, godt nok interne og kun orienterende ord til egne kredse, som stilheden.eu har fået kendskab til og er i besiddelse af. De er slet ikke hemmelige, fordi vi ved jo godt, hvad klokken har slået. Når der er en vilje, så er der en vej – især når man er dansk minister! Det beroligende for naboer til MONSTERMØLLER er dog, at danske ministre ikke holder i en evighed og at deres embedsmænd er ved at blive en smule nervøse!
Vi borgere på landet har i det mindste lov til at håbe på mere omstillingsparate og lærenemme politikere i fremtiden, der kan gennemskue, når noget er helt galt.
Og sådan skrev Rasmus Helveg Petersen, uddannet journalist og levebrødspolitiker fra en af de danske politikerfamilier:
“Den billigste grønne strøm kommer fra landmøller. Præfixet “kæmpe” er subjektivt, og bruges ligesom når df kalder enhver moske for en stormoske eller en kæmpemoske. Merprisen for at sætte vindmøllerne op til havs er ret stor. Vi kan forvente at landmøller faktisk kan producere el til markedsprisen i løbet af fem-ti år. Vi skal støtte havvindstrøm i mange år endnu.Derfor skal så meget som muligt af vindkapaciteten komme fra landmøller, og der sættes mange op. Det enorme flertal sættes op uden gnidninger. I mange særligt jyske kommuner er man glade for nej aktivitet og de penge, møllerne giver.I mindst ti kommuner er der til gengæld kraftige protester. Der er orkestrerede protester og individuelle.Mange af dem er ærligt mente og tager udgangspunkt i larm og æstetik. andre er paranoide.Møllerne skal leve op til diverse støj- og afstandskrav. Disse er højere end de krav, der stilles til andre tekniske anlæg.Der er en df- sponseret lov om kompensation, værditabsordningen, der stiller naboer til vindmøller bedre end naboer til gylletanke eller omfartsveje.Vores holdning: så meget til lands som muligt, men som med alle tekniske anlæg skal det ske skånsomt. Vi vil gerne skaffe egnede placeringer, feks på industrihavne eller langs motorveje. 
Men i sidste ende vil vi insistere på at der skal møller op på land.”

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar