• søndag , 25 februar 2024

“Skamløst spil om milliarder”, læs Poul Nielsens indlæg fra den 5.8.2014 i Folketidende

Skamløst spil om milliarder
Hvad skal en klima-, energi- og bygningsminister dog sige, når han forud for Danmarks Vindmølleforenings generalforsamling, skal holde årsmødetalen?
Jo, han må huske at fortælle de fremmødte den glædelige og vigtige nyhed, at PSO-afgiften er steget, fordi elprisen er faldet, og at der i Danmark er der bred folkelig opbakning til en grøn omstilling.
Ministeren, vendte sig imod tendensen til at lade PSO-afgifterne og vindmøller få skylden for stigende udgifter. PSO-bidraget til vindmøller skyldes møller, som er planlagt for mange år siden, og han glædede sig over en teknologi, der er nået langt, og som klimakrisen i dag tvinger os til at bruge.

Rasmus Helveg Petersen undlod heller ikke lige at nævne, at hvad angår den offentlige kritik af vindmøller, lever folk stort set i harmoni med vindmøller her i landet, og mente i øvrigt også at den kommende helbredsundersøgelse er tidens aktuelle spøgelse, og understregede, at undersøgelsen ikke har opsættende virkning, men at kommunerne kan fortsætte planlægningsarbejdet.

Vindmøller er uretmæssigt blevet dæmoniseret som skadelige, grimme og sygdomsfremkaldende, sagde ministeren, og hans intelligente tale indeholdt lige netop det, de fremmødte gerne ville høre.

Men at håne og på usædvanlig grov arrogant vis nedgøre borgere i Danmark, og i øvrigt resten af verden, der alle er i samme situation, og siger de samme ord. De klager over de samme helbredsskader. Mange er desperate over at måtte opgive deres hjem, andre er ulykkelige over ikke at have økonomisk mulighed for at flytte et andet sted hen, fordi de har set deres husdyr har taget skade, eller er døde, er absolut ikke en minister værdig.

Danmarks klima-, energi- og bygningsminister mener vindmøllenaboer er paranoide og besat af dæmoner!

Danmarks miljøminister har tænkt sig at inviterer vindmøllenaboer til middag på godset med selskabslege, med det formål at overbevise dem om, at de har taget fejl, og deres oplevelser er usande!

Danmarks sundhedsminister, vil ikke spørge vindmøllenaboer personligt, hvordan de har det, fordi: “at så risikerer man, at der kommer falske lodder i vægtskålen“. Det var hans mening om borgerne, i Åbent Samråd i Sundhedsudvalget, den 20.6.2014. Han mener altså også folk vil tale usandt, hvis de skal beskrive deres ulykkelige oplevelser.
For at stoppe den folkelige modstand arbejder ministerierne på højtryk med propaganda, rejsehold og misledende svar til Folketinget. Der ofres millioner af kroner på at kortlægge de mennesker, der frygter følgerne af støjen.

Men i stedet for hvide duge, festmiddage og selskabslege på godset, skulle der oprettes et uvildigt rejsehold, der skulle undersøge, hvad der foregår i den virkelige verden, men desværre tyder alt på, at ministrene ikke ønsker denne let tilgængelige, og langt billigere viden.

Man må som borger konstatere, at vores ministre og deres venner i vindindustrien lever i en parallelverden, som ikke har noget som helst med befolkningens oplevelser at gøre.
Moral og politik er to begreber, som ikke altid har nemt ved at være i stue sammen.
Lovene og reglerne er skræddersyet til vindindustriens behov. Mennesker og dyr er statister i dette skamløse spil om milliarder.
Det kan ikke være demokrati her lugter af, for det lugter ualmindeligt grimt.

Poul Nielsen

Pogemosevej 14

4990 Sakskøbing

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar