• torsdag , 18 august 2022

“Bizar”, siger Jan Hylleberg, direktør i vindmølleindustrien. Det siger vi også, men om noget andet. Se windpower.org

Den Danske Ordbog under begrebet “bizar”: “som afviger stærkt fra det normale og derfor forekommer mærkværdig“. “Vindmølleindustriens strategier og deres afvisning af en sammenhæng mellem Aalborg Universitets forkærlighed for vindforskning i stedet for støjforskning er sandelig mærkværdig. Når man har lyttet godt efter, hvad der blev sagt under det sidste åbne samråd i Miljøudvalget, så har man haft grund til at undre sig.

Når Jan Hylleberg nemlig bryster sig med, at Danmark den 1. januar 2012 indførte som det første og eneste land regler for lavfrekvent støj fra vindmøller, så har han i hvert fald ikke regnet med, at danske borgere har lyttet efter. Der blev jo afsløret nogle detaljer, som vindmølleindustrien ikke vil høre tale om. Formålet med hele støjbekendtgørelsen var først og fremmest: “Hvad der kan lade sig gøre i dag, skal også kunne lade sig gøre i morgen”. Det var den 14. maj 2011, dengang Jørgen Jakobsen sad i Miljøstyrelsen, at der blev besluttet, at der ikke skulle måles i folks huse.

Og når man ikke måler, så ved man overhovedet ikke, hvor højt støjniveauet i boligerne er – der, hvor mennesker lever i nærheden af og alt for tæt på MONSTERMØLLER.

Men – pyt da. Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af. Nuværende miljøminister Kirsten Brosbøl forklarer: “Vindindustrien syntes, at reglerne var for skrappe.”

Nå ja, man frygtede for energiaftalen og eksporteventyret.

Ja vel ja, så der blev  lavet en lov, der ingen betydning har. Og den eneste, der kan afsløre dette store fupnummer er en støjekspert. Nu kan vi jo gætte os til, hvor populær en fri og modig forsker og professor i akustik kan være hos vindmølleindustrien og deres forbindelser. Og det er ikke spor mærkværdigt.

Vindmølleindustrien Bizar anklage om industrirolle i professorfyring

http://www.ft.dk/webtv/video/20131/miu/td.1126923.aspx

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar