• tirsdag , 23 juli 2024

Vindindustrien er ikke så glad for modstand, i Danmark søger ve.dk de purunges hjælp i kampen mod opsætsige borgere

Vil du gøre en forskel for vedvarende energi og sikre vindmøllerne i Danmark? Som frivillig i Vindmølleberedskabet bliver du en del af et blandet netværk, der arbejder for mere vindenergi og mere positiv presse omkring vindmøller. Aktionsgruppen vindmølleberedskabet er startet op her januar 2014, og vi arbejder for en omstilling til vindmøller, et samfund der kører på 100 % vedvarende energi og en bedre fremtid for vores planet.”

Opgaven består bl.a. i

Deltagelse ved offentlige høringer/møder i lokalområde, informere den danske befolkning om deres muligheder for medindflydelse og medejerskab.”

Krav:

Du er frisk på at møde op forskellige steder i landet til vores aktions-møder, hvor vi mødes og videndeler og lægger strategier for videre tiltag.”

Nu kan vi jo spørge os selv i vores stille sind, om de unge nu også får en fin uniform, en lille vindmølle som pyntenål, en bekræftende fællessang og en helt egen hilsen, evt. let roterende venstre håndled? Interessant ville det også være at høre, om de måske får stillet til udsigt at modtage en dejlig præmie, evt. en tur til en vindpark i Tyrkiet, når de har kunnet meddele,  hvilke af deres lærere, naboer eller endda forældre  kører en værre hetz mod vindmøller. Som små vindspejdere efter DDRs Jungpionieres model ville de sikkert kunne overdøve en opsætsig  borgers spørgsmål efter evt. risici ved alle de mange vindmøller i naboskabet. I Vindmølleberedskabet skal der sikkert sværges en hellig ed, aldrig at læse hjemmesider som stilhed.eu, epaw.org, na-paw.org, stopthesethings.com, windawareireland.com eller nogle af de uendelig mange andre.

 

http://www.ve.dk/vil-du-gore-en-forskel-for-vedvarende-energi-og-sikre-vindmollerne-i-danmark

 

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Henriette
  4. juli 2014 at 11:17 Svar

  Kære Greta,

  Nu ser jeg ikke mig selv som purung, og modsat DDRs Jungpionerere har jeg og de andre i frivilliggruppen ikke et nationaldiktatur i ryggen. Vi er faktisk bare unge og gamle (ja, vi er nu en ret broget flok – de frivillige i vores grupper spænder fra 25 til nogen og 70 år) som har et lidt bredere miljøperspektiv end det vi oplever her i gruppen.

  Det er tydeligt ud fra jeres skriverier at der er mange følelser på spil, og det kan fakta fra industrien ikke hamle op med. Men nu kommer vi sådan set ikke fra industrien/branchen. Vi er bare ganske almindelige ildsjæle, som brænder for en bæredygtig verden, hvor fremtiden er sikret. VedvarendeEnergi er en miljøorganisation, som både nationalt og internationalt arbejder for at begrænse klimaforandringerne netop af denne årsag. Og man kan jo sige, at jeg skal leve her på jorden lidt længere end dig Greta, og derfor har jeg altså interesse i at sikre, at den er så dejlig som nu – også om 50 år. Og jeg har ikke tænkt mig at give op, det kan du vel nok forstå.

  Jeg håber du får lyst til at kontakte mig, så vi kan tage en snak om Vindmølleberedskabets egentlige formål, og invitér mig endelig, næste gang I er i nærheden af Aarhus. Jeg har jo hørt at Landsforeningen mod kæmpevindmøller er en form for rejsehold, der rejser rundt i hele landet og med deres subjektive synspunkter prøver at overtale folk i de pågældende lokalsamfund – så hvis du er med der, så tænker jeg at I nok også kommer denne vej, og så kunne jeg måske passes ind. 🙂

  Glæder mig til at høre fra dig. (Du kan se min mail ovenfor)

  Venlige hilsner
  Henriette

Skriv en kommentar