• tirsdag , 28 maj 2024

Socialdemokratiet vil gøre Mors fri for vindmøller

Tiden er løbet fra vindmøller på land. Det mener socialdemokraterne på Mors, som vil gøre Limfjordsøen vindmøllefri om 20 år.

Af Mads Kruse Juhl og Mona Aaberg DR: MIDT- OG VESTJYLLAND


Det skal være slut med vindmøller på Mors. I hvert fald hvis det står til Socialdemokratiet, som går til det kommende kommunalvalg på at gøre Limfjordsøen fuldstændig fri for vindmøller.

– Tiden er løbet fra vindmøller. De er for store til at stå på land, siger Viggo Vangsgaard, der er borgmesterkandidat for socialdemokraterne på Mors.

Han peger på, at der er en folkelig bevægelse mod de hvide energimaskiner .

– Der er et klart flertal blandt befolkningen om, at man ikke ønsker, at store og kommercielle vindmøller skal stå at svinge. De skal væk. Det er 40 år siden, de kom hertil, og nu vil det tage 20 år at få de sidste væk, siger Viggo Vangsgaard.

Der bliver dog ikke tale om, at partiet har planer om aktivt at vælte eller fjerne møllerne. I stedet skal det ske ved, at der ikke kommer nye møller op i fremtiden.

– Produktionsmæssigt løber de nuværende møller tør for energi i løbet af 20 år. Når møllerne brænder ud, skal de pilles ned uden, at der kommer nye op, siger han.

Borgmesterkandidaten understreger dog, at det bestemt ikke er et spørgsmål om at være imod grøn energi.

– Jeg mener, at store vindmøllerparker i havet må være fremtiden, for de hører ikke til på land. Så tager vi i stedet solceller og jordvarme, siger Viggo Vangsgaard.

Venstres siddende borgmester, Hans Ejner Bertelsen, har ikke taget stilling til vindmøllernes fremtid på Mors.

– Vi afventer en rapport, der kommer 1.maj, og så ved vi, hvilken retning vi skal i. Men jeg kan i al fald ikke se nogen begrundelse for, at vi skal have flere møller, siger Hans Ejner Bertelsen.

Opdateret med kommentar fra Hans Ejner Bertelsen onsdag klokken 7.32

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar