• fredag , 14 juni 2024

Morsø Kommune vedtager totalt vindmøllestop

 

Limfjord UPDATE 1. maj 2017

Morsingboere, der har klaget over nye vindmølleplaner, kan nu ånde lettet op. Det forklarer Morsø Kommunes borgmester mandag aften til TV MIDTVEST:

– Vi har haft det oppe at vende i byrådet, og jeg er utroligt glad for at, at et enigt byråd har besluttet at sige nej til vindmøller, siger Hans Ejner Bertelsen (V).

Der har ellers været ansøgere, der har ønsket at opstille såkaldte kæmpevindmøller på øen. Men det kan de altså nu skyde en hvid pil efter.

– Vi producerer faktisk mere strøm, end vi selv bruger, så vi mener, at vi har påtaget os vores del af opgaven i forhold til at skabe grøn energi, lyder det fra borgmesteren.

Han mener i øvrigt, at en stigning i antallet af vindmøller vil have negativ indvirkning på øens kultur og landskab. Derfor har byrådet nu altså vedtaget en revision af lokalplanen, der ikke levner plads til nye vindmøller.

De vindmøller, der allerede står på øen, får lov til at blive. Men der kommer altså ingen nye møller til, før byrådet vedtager eventuelle ændringer. se artikel

__________________

Kommentar fra LNtK:
Morsø kommune kan nu blive en foregangs-kommune for landets øvrige kommuner, hvor du kan bo uden trusler om kæmpevindmøller tæt på dit hjem.
En naturperle, hvor man med tiden kan nyde et uforstyrret landskab.
Politikere og borgere har ved fælles hjælp besluttet hvem der skal afgøre kommunens fremtid på dette område. Endnu engang tillykke til Morsø kommune.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar