• tirsdag , 23 juli 2024

Debat: Giver uvidenhed magt?

Alle er vi enige om, at terror, undertrykkelse, sult, religiøs fanatisme, overbefolkning og folkevandringer kan og skal bekæmpes med oplysning og demokrati.

Samtidig sidder vi passive og ser på nedskæring af undervisning og forskning, på brugen af betalt »myndighedsbetjening«, hvor forskere skal præstere givne resultater, på fyringer af forskere, der udtaler sig offentligt, og på misinformation af borgere og folketing. Vi ser, at brugen af mørkelygten bliver den fortrukne disciplin på Christiansborg.

Nej, opsætning af vindmøller vil ikke hindre oversvømmelser langs Limfjorden eller CO2-udledningen i Kina. Ja, vindmøller støjer, også selv om man ikke måler støjen. Ja, vindmøllestøtte skal betales af borgerne, selv om man kalder den noget andet end PSO. Nej, anvendelse af mere gødning mindsker ikke kvælstofudledningen. Nej, mindre undervisning giver ikke klogere unger. Nej, begrænsning af forskning gavner ikke industrien. Nej, større afstand til sygehuset giver ikke mere sundhed.

Det gode samfund, vi har i dag, er også et resultat af undervisning, information og solidaritet. Vil vi det gode eller et bedre samfund, skal vi bevare uddannelse, ærlighed og solidaritet som en dyd i stedet for at belønne løgnen.

Af Peter Prinds, Christiansfeld

Bragt I BT den 15. maj 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar