• torsdag , 20 juni 2024

Debat: Landskabstrylleri

I vindmøllesager rundt om i landet fremtryller PlanEnergi for landets kommuner VVM-redegørelser/ miljørapporter, der på forunderlig vis beviser, der ikke er nogen væsentlig negativ påvirkning af naturen og mennesker ved opstilling af enorme vindmøller højere end Keopspyramiden og med en diameter som en superligafodboldbane. Det pudsige er, at konklusionen altid i PlanEnergis VVM-redegørelser er, at vindmøllerne er uproblematiske i forhold til natur og mennesker. En statistisk ganske interessant bedrift.

Skeptiske mennesker kunne få tanken, at denne altid positive tilgang til vindmøllernes påvirkning skyldes, at PlanEnergi er hyret til opgaverne af de spekulanter, der bliver mangemillionærer, hvis deres vindmølleprojekter realiseres på baggrund af PlanEnergis VVM/miljørapporter.

Landets byråd træffer altså beslutninger i vindmøllesager på baggrund af VVM/miljørapporter udført af blandt andet PlanEnergi, der altså er hyret til opgaven af vindmøllespekulanterne selv.

Man kan vel næppe påstå, vindmøllenaboernes skepsis er uberettiget. Det, der kan undre, er, at landets byråd ikke finder konstellationen bekymrende i forhold til deres beslutningsgrundlag.

PlanEnergi har i kommuner anbefalet, at naturskønne områders kategorisering ændres fra værdifuldt landskab til landbrugslandskab. Dette for at fremtrylle plads til kundens vindmølle.

Jeg har flere gange spurgt Varde Kommune, om det samme er sket i Varde Kommune i forbindelse med vindmøllesag Ulvemosen/Bækhede, men modtager udelukkende undvigende svar fra kommunens jurist.

Derfor vil jeg her stille dette helt utroligt simple spørgsmål til Varde Kommunes borgmester, Erik Buhl:

Kære Erik Buhl.

Har PlanEnergi anbefalet Varde Kommune at ændre kategoriseringen af landområder fra værdifuldt landskab til landbrugslandskab for områder, der indgår/indgik i Varde Kommunes vindmølleplan? Ja eller nej.

Af Karsten Drøjdal, Tranbjergvej 19, Årre. Bragt i JydskeVestkysten den 17. marts 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar