• torsdag , 20 juni 2024

Debat: Tiggerhånden frem

Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening er igen ude med tiggerstaven. I en henvendelse til energiminister Lars Chr. Lilleholt og Folketingets Energiudvalg beklager Asbjørn Bjerre sig over, at den grønne omstilling er i fare. Baggrunden er, at hele tre af foreningens medlemmer har problemer med at få økonomien til at løbe rundt, på grund af de lave elpriser.

I stedet for, som andre brancher, selv at løse problemerne, rækker Asbjørn Bjerre fra Danmarks Vindmølleforening blot per automatik hånden frem og beder samfundet om at gribe ind. Politikerne skal bare lige nedsætte elafgiften og sørge for bedre transmissionsforbindelser sydpå. Så bliver alt grønt igen og Asbjørn glad.

Ikke et ord om, at det er hans medlemmers overivrige opstilling af vindmøller, der forårsager de lave elpriser. 40 år på støtten gør en hel industri ude af stand til at klare sig selv.

Tiggerstaven er vindmølleindustriens eneste våben. Tilbage står blot at håbe, at samfundet håndterer tiggerkongen Asbjørn mere håndfast, end det lykkedes med Sigøjnerkongen.

Lars Klottrup, Mosevej 1, 8410 Rønde

Bragt i Berlingske den 24. marts 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar