• torsdag , 13 juni 2024

Vindmølleområde ved Als Enge er droppet

Der kommer hverken kæmpevindmøller på 180 meter eller solceller op i Als Enge. Energianlægget er droppet, det besluttede byrådet torsdag.

Torsdag aften stemte byrådet i Mariagerfjord Kommune om den kommuneplan, der gør det muligt at lave et energianlæg med både solceller og vindmøller i naturområdet Als Enge.

26 byrødder stemte for at droppe planerne, og tre stemte imod. Det var Svend Madsen (V), Casper Hedegaard (B) og Peder Larsen (F).

Dermed er planerne droppet.

Borgmester Mogens Jespersen (V) er ikke i tvivl om, at det er den rigtige beslutning.

– Det har indvirkning, når man får underskrifter fra 750 personer – altså næsten alle borgere i området – der skriver under på, at de ikke er interesserede i at naturområdet bliver til et energianlæg. Hvis vi som kommune vil have et samarbejde med borgerne, så skal vi lytte, og jeg er glad for, at vi var 26 byrødder, der lyttede, siger han.

Læs indlægger fra TVN her…

______________________________________

LNtK kommentar:

Tillykke til alle borgere i Als Enge.

Et vedvarende og udholdende arbejde fra den lokale modstandsgruppe, skabte i den afgørende stund forståelse hos politikerne.

Det kan nok inspirere andre politikere, der står i samme situation, til at lytte til borgerne og de mange undersøgelser, som viser alvorlige problemer, når man skal leve med ukontrolleret påvirkning af lavfrekvent støj.

Tak til Mariager kommunes politikere,

https://www.kaempemoeller-alsenge.dk/

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar