• mandag , 20 marts 2023

Debat: Kæmpevindmøller og andre problemer

Der har i den senere tid været en del indlæg i avisen om det problem, som støjen fra kæmpevindmøllerne udgør. Jeg vil gerne gøre opmærksom på et andet problem, og jeg vil bruge Varde Kommune som eksempel.
Kommunen har udpeget otte vindmølleområder plus at der er ansøgt om et ekstra område. Vi antager, at halvdelen af de udpegede områder er udbyggede eller ved at blive det. Til rest bliver fire områder plus det ansøgte.
I nærheden af hvert område er der i gennemsnit cirka ti boliger, der i øjeblikket er usælgelige. Det betyder, at der i Varde Kommune er cirka 50 boliger, hvor beboerne er stavnsbundne. Deres opsparing i boligen er væk, og de kan ikke søge erstatning, før der engang påbegyndes opstilling af møller.
De erstatninger, der hidtil er blevet udbetalt, har ikke været så store, at folk kunne købe en tilsvarende bolig et andet sted. Derudover er der et antal boliger, der bliver reduceret i værdi, fordi de ligger i nærheden af vindmøllerne.
Hvis Varde Kommune var gennemsnitskommune på dette område, hvad de sikkert ikke er, så prøv at gange med 98 kommuner.
Kommunerne kan godt se, at det regelsæt, der er for opstilling af vindmøller, ikke beskytter borgerne, men de gør intet for at få det ændret.
Afstanden mellem kæmpevindmøller og beboelse burde sættes op fra fire til ti gange vindmøllehøjden, så ville mange problemer være løst.
Af Niels Jelstrup Hustedvej 9, Tarm
Bragt i JydskeVestkysten den 6/9 2015

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar