• tirsdag , 23 juli 2024

Norddjursborgerne i Hollandsbjerg vandt deres kamp mod kæmpevindmøller

Så blev det endelig klart, at politikerne i Norddjurs valgte borgernes trivsel frem for at tilgodese udefrakommende lykkeridderes forretningsinteresser. Det drejer sig om et slutteligt massivt nej tak til 12 stk. 180 meter høje vindmøller i Hollandsbjerg.

Der skal lyde en stor tak – først og fremmest til lokalpolitikerne fra De Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten, der uden tøven kunne se, at dette kunne man ikke byde uskyldige borgere. Men alene kunne disse små partier ikke have forhindret det. Den afgørende årsag kom denne gang fra en lidt uventet kant – Niels Basballe (S), der har virket forstående overfor de problemer nuværende vindmøllenaboer andre steder i landet så skræmmende beretter om.
Niels Basballe har denne gang vist mod til ikke blot at stille sig skeptisk overfor Vattenfals lokkende sælger, men har også vist mod til at gå imod den tidligere socialdemokratiske parole, en modstand der historisk set kan føre til udstødelse.

Men der kan være en anden grund til denne uventede hjælp fra Niels Basballe. Hvis dette virkelig drejer sig om at opnå mest vindmølleenergi i projektet – vil disse vindmøller producerer 50% mere energi og endda mere vedvarende, hvis de opstilles på havet – og det vil være en beslutning som samtidig vil aflaste et anspændt forhold mellem socialdemokratiet og de i forvejen hårdt prøvede Norddjurs-borgere.

Men endnu engang tak til den del af Kommunalbestyrelsen som valgte borgernes tarv og ikke lod sig lokke til at efterlade tilfældige borgere i yderområderne, for at polere en grøn profil der mest ligner symbolsk politik og selvforherligelse. For mange vil disse nye politiske vinde vise tegn på sund fornuft og en ærlig interesse for at genskabe tillid og derfor skal det påskønnes når vi ser det.

Det er mit håb, at denne fornuft vil brede sig til andre landsdele, hvor der kæmpes for at bevare et sundt nær-miljø både med hensyn til helbred og fællesskabet i de truede områder, men også en motivation til at tage kampen op mod ofte stærke lykke-riddere hvor økonomiske interesser alene styrer agendaen.

Med venlig hilsen

Poul Bjarne Andersen
Medlem af LNtK

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Jeanette Calvig
  15. juni 2020 at 10:22 Svar

  Hej Poul Bjerne Andersen

  Et stort tillykke herfra os i Buddum Enge.
  Vi er i gang med samme projekt, da Mariagerfjord Kommune har udlagt et område her hos til 8 180 m møller som Eurowind har sendt ansøgning om at opstille.
  Jeg vil rigtig gerne, hvis jeg må kontakte dig med et par spørgsmål vedr jeres kamp.

  Venligst Jeanette Calvig
  Buddum Enge
  9560 Hadsund

  • webmaster
   24. marts 2021 at 09:39 Svar

   Hej Jeanette
   Du er velkommen til at kontakte mig. Vi er dog begrænset af at bruge vores support på medlemmer af LNtK. Du skal blot oplyse dit medlemsnummer.
   mvh
   Poul Bjarne

Skriv en kommentar