• torsdag , 13 juni 2024

Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller tager skarpt afstand fra Danmarks Radio’s udsendelse ’Realitytjek:

Læs Ekstrabladet 9. marts 2020, Thomas Harder

 

– Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller tager skarpt afstand fra Danmarks Radio’s udsendelse ’Realitytjek: Ida Auken og vindmøllenaboerne’

– Realitytjek’ er en vildledende benævnelse for denne udsendelse. Det er ikke vindmøllenaboernes realitet, Danmarks Radio afspejler.

– Der mangler faktuelle informationer om vindmøllestøj og om de naboer, der har måtte forlade deres nu ubeboelige hjem.

DR og vindmølledronningen
– Først og fremmest betragter vi udsendelsen som et forsøg på at profilere personen Ida Auken som Danmarks forkæmper for den nuværende regerings klima- og energipolitik.

– DR fik fremstillet Radikale Venstre’s Ida Auken som hele landets vindmølledronning, der gavmildt forkynder budskabet om ‘det store billede’.

– Nogle skal bringe ofre, og Ida Auken sagde det meget klart: ‘Jeg er repræsentant for alle de mennesker, der gerne vil have, at Danmark kan lede verden.’

Snakkede i 90 minutter og blev klippet ned
Sådan indleder Henriette V fra Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller et brev til Ekstra Bladet om, at vindmøllenaboer føler sig snydt af Danmarks Radio – og føle sig som statist i en fan-udsendelse om Ida Auken.
Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller er ikke de eneste, der har reageret på udsendelsen ‘Realitytjek: Ida Auken og vindmøllenaboerne’. På DR Nyheders Facebook har mere end 200 kommenteret den, og ganske mange af dem mener også, at politikeren fik for meget taletid og slet ikke lyttede til det, naboerne sagde.

Henriettes brev – som Ida Auken kommenterer nedenfor – fortsætter nemlig således:

Vi blev brugt som statister
– Vindmøllenaboerne sidestilles i DR-programmet ikke med Ida Auken, men bruges derimod udelukkende som statister i DR’s iscenesættelse af Ida Auken.

– Samtalen med naboerne tog 90 minutter, men blev klippet ned til få minutter.

– Ida Auken fik derimod rigelig lejlighed til at udfolde sine personlige synspunkter, mens naboerne ikke fik en chance for at få deres budskab ud til offentligheden.

– Informationerne om vindmøllestøj i udsendelsen var i vores ører vildledende, og den viste tekst på skærmen vedr. opvaskemaskiners støj var åbenlyst manipulerende.
– Man kan ikke retteligt sammenligne lydtrykket fra gigantiske vindkraftanlæg med støjen fra et husholdningsapparat.

– Nogle af mødets deltagere har disse kommentaren om deres medvirken:

Føler mig direkte misbrugt
– Jeg føler mig direkte misbrugt. Jeg har kun været statist i Ida og vindmølleindustriens propagandaspil for opstilling af kæmpevindmøller, godt hjulpet af DR.

– De alvorlige problemer vedrørende lavfrekvent støj og vibrationer blev elegant undgået. Der var ingen lyst til at høre om dette, men Idas ustandselige gentagelser om støjgener, når en bil kørte forbi, gjorde mig vred, for det er INTET i forhold til generne fra kæmpevindmøllerne, der kører 24/7/52.

– At mine to børn har søvnproblemer pga. lavfrekvent støj var der heller ingen lyst til at tale om, siger vindmøllenabo Christine Fredensborg-Fogtmann, der bor 597 meter fra to vindmøller med en højde på 149 meter, således.

Hvad med grænseværdierne?
– Det, Ida Auken ikke kunne svare på, blev ikke vist. Vi mangler svar på, om hun nu indrømmer, at man ikke kan bo nærmere end 900 meter til en 150 meter høj kæmpevindmølle.

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Erik Christensen
  22. juli 2020 at 13:07 Svar

  At vindmølleindustrien har kronede dage er der vist ingen tvivl om – har selv deltaget i protester over opsætning af vindmøller på 150 meter i højden, nærmere betegnet på Overgaards jorder som ligger ud til danmarks smukkeste fjord , nemlig Mariager fjord – vi har i øjeblikket ca. 30 vindmøller fra 100 m op til 127 meter stående der – planen er- og arbejdet er allerede igang med de nye møller som bliver 150 meter – det betyder at disse nye vindmøller bliver væsentlig højere end de eks. og for det ikke skal være løgn også 50% flere at beskue, altså alt ialt højere møller og flere af slagsen. Så er det jo spørgsmålet om Mariager fjord stadig har prædikatet Danmarks smukkeste fjord.

  På mødeafholdesen i udbyneder forsamlingshus kom jeg og flere med forslag om at sætte møllerne til havs, og lade beskæmmetheden komme naturen til gode, dette blev prompte afvist, man kunne på dette møde kun diskutere landvindmøller, og det fortæller jo lidt om indstillingen til natur og miljø fra politisk side. Ingen politikere har gidet sætte sig ind i hvad det betyder for de fugle der krydser et område med vindmøller – Her i det ydre område af Mariager fjord har vi tusindvis af gæs og svaner, der HVER aften letter fra markerne for at flyve på vandet som de altid har gjort – men bare glemt at de også skal passere en labyrint af vindmøller inden de når målet. Man kan forestille sig en aften med tæt tåge -hvor hverken mennesker eller dyr kan orientere sig, hvor de færdes, gad vide hvor mange fugle der må lide skæbnen, i deres færden for at nå vandet.

  Her i lokalområdet er der så planer om nyt vindmølleprojekt nærmere betegnet Als Enge – igen et projekt hvor der ikke tages hensyn til hverken dyr eller mennesker – og for at føje spot til skade, lige op ad et naturområde som er klassificeret- det er svært at forstå for de mennesker som bor tættest på, og også vi andre som bor i lokal området
  Nu er der så nye planer om opsætning af vindmøller på 180 meter i højden, og igen lige midt i et område hvor vildtet trives især gæs og svaner i tusindvis, og undertiden havørn ikke at forglemme- derfor er det svært at forstå når man snakker natur og fauna og biodiversitet at møllerne netop skal stå hvor naturen fylder mest – der må sidde nogle beslutningstagere med en meget stor portion dobbeltmoral – men når man på møder har hørt disse mennesker tale ud fra et økonomisk synspunkt, skal man da ikke tro at de har problemer med at se sig selv i spejlet.

Skriv en kommentar