• torsdag , 20 juni 2024

Debat: Vindindustri i vildrede

Gennem mange år har alle danskere bidraget til en uproportionel berigelse af en grisk og skruppelløs vindmølleindustri, der som de tre musketerer bestående af vindmøllespekulanter, Vindmølleindustrien og Danmarks Vindmølleforening har arbejdet for et afgiftssystem, hvis formål er at fodre vindmøllespekulanterne med hårdtarbejdende danskeres surt tjente penge.

Flere har gennem årene forsøgt at forklare, at støtteordningen er helt urimelig og ude af proportioner. Nu har selveste EU fastslået, ordningen ikke harmonerer med selvsammes regelsæt. EU kritiserer Danmark for at opkræve PSO-afgift, som gives selektivt til danske energiproducenter. Det må man ikke, da det er statsorganiseret støtte til danske leverandører – ulovlig statsstøtte.

Bundlinjen er: EU klandrer Danmark og dermed regeringen for støtten, der gives selektivt til danske energiproducenter. Rent faktisk er jeg som borger og bidragyder ret ligeglad med, hvad man vælger at kalde den opkrævning, borgerne udsættes for, men mere interesseret i at vide, om støtten til vindspekulanters private økonomi fortsætter i samme omfang som før EU’s kritik.

Nu er vindindustrien/spekulanterne i vildrede. For EU’s kritik sidder regeringen jo ikke overhørig, så hvad skal vi nu finde på?

JO, vi fjerner da bare ordet PSO og kaldet det el-afgift eller bundskat. Vupti vupti og trylle trylle… Nu kan vi fortsat fodre vindmøllespekulanterne med danskernes penge i uanstændige mængder, i stedet for at bruge midlerne til forskning i vedvarende energi, der er rentabel, intelligent og en mulig løs-ning på menneskeskabt global opvarmning.

Global opvarmning er et alvorligt problem. Alt for alvorligt til, vi kan tillade skruppelløse vindmøllespekulanter at spille hasard med vore børns og børnebørns fremtid, ved at lade deres massive lobbyisme fordreje menneskers opfattelse i en retning af, vindmøller kan løse dette globale problem. Mens vi i Danmark uhæmmet støtter vindspekulanternes hærgen, under påskud af at dette redder verden, stiger mængden af atomkraftproduceret strøm i vore stikkontakter og fundet af en vedvarende energiform, der virker, bliver udskudt på ubestemt tid. Mens vi opstiller vindmøller stiger temperaturen.

Den førte energipolitik er ganske enkelt uansvarlig og naiv. Vindmøller handler om penge og løser ikke problemet med global opvarmning.

af Karsten Drøjdal, Tranbjergvej 19, Årre, Varde

Bragt i JyskeVestkysten 23/8 2015

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar