• søndag , 21 april 2024

Pressens berøringsangst overfor vindmølle sygdom er væk: taz.de skriver om en familie syd for grænsen, der er gået i skjul for vindmøllestøj

Der Fluch des Repowering Ein langer Abstieg – taz.de

Repoweringens forbandelse – en lang nedtur

 

Denne artikel handler om familien Hogeveen fra Dörpum i Nordfriesland, der har været på flugt i deres eget hjem i 9 måneder for E 82, en monstermølle fra Enercon. Kraftværket står knap 500 m fra deres hjem, et gammelt vandværk. Ægteparret har deres virksomhed, en sundhedsklinik for fysioterapi, i huset og bor på stedet. Men nu har ægteparret flyttet deres eget soveværelse ned i den dybeste kælder, det forhenværende vandreservoir og har isoleret rummet. Deres to teenagebørn sover ikke hjemme mere, den ældste flyttede på en kostskole og datteren sover for det meste hos veninder. Billedunderskriften siger: At overleve i en “gips-papæske”.

Vindpark Dörpum GmbH & Co’s forretningsfører forklarer, “at man har overholdt alle lovlige reguleringer som afstande og lydstyrketal”. Men der blev aldrig gennemført målinger i familie Hogeveens hus. Det var heller ikke nødvendigt for at opnå bygetilladelsen.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar