• tirsdag , 28 maj 2024

75.000 små private investorer ført bag lyset af “PROKON”, se på “inddragelse og forankring” i det virkelige liv!

“Inddragelse og forankring”, det er et af vindmølle-kultens egne nyskabte og for dem selv forløsende ord, der skal gør landbefolkningen føjelig og sød. Når nogle af de nærmeste naboer investerer deres penge i vindrige projekter og forsvarer og lovpriser denne almægtige energis fortræffeligheder, så er alt godt. Danskere, der bor i 4½ kilometers omkreds, må allernådigst have en lille bid af herligheden, en lille afglans af guddommeligheden af det skinnende vindguld. Det er altid godt med cirkler, de har noget magisk, især når det drejer sig om støj fra vindmøller, der regerer i centrum af det hele.

De danskere, der uheldigvis ikke har penge til at være med i afladshandelen, har dog ikke adgang til himmeriget og må nøjes med en plads i skærsilden eller helvedet. Sådan er reglerne.

I Tyskland er forholdene noget anderledes. Borgere i hele landet strømmede til salgsstederne i store idrætshaller, lyttede til profeterne og købte sig glade. Der er det nemlig lykkedes, især i delstaten Schleswig-Holstein, at reklamere så effektivt for borgerejede vindmøller, at modargumenterne druknede totalt. Befolkningen blev splittet ad. I nogle af de små samfund står naboer som fjender overfor hinanden. Nogle har investeret deres penge i vindmøller og kan ikke se nogen grund til at lytte på deres naboers klager over støj og sundhedsskader.

Men nu er 75.000 investorer med indskud på 1,4 milliarder Euro pludselig vågnet op. 400 mio. Euro er forsvundet. PROKON er konkurs. En noget pseudokarismatisk herre ved navn Carsten Rodbertus (se fotos i FAZ, hvor han ligner en strandet drage med orange fangedragt) har forført dem til at investere deres beskedne formuer i hans PROKON forretningsmodel, der mest minder om et pyramidespil. Nu er statsadvokaten ved at forberede en klage på grund af bedrageri. Investorerne blev narret med “gevinster”, der lige var blevet indbetalt af nye medlemmer af denne støt voksende godtroende fåreflok. De har ikke lyttet til advarslerne fra pressen og forbrugerorganisationen, der var offentligt tilgængelige siden 2010. Det er en stor ulykke for de borgere, der ikke engang ejede deres “investerede” penge, de var nemlig skaffet ved banklån. Håbet var, at pengene ville yngle og financiere fremtiden, et studium eller bare alderdommen.

Det er ikke så forbavsende, at overskriften i Frankfurter Allgemeine Zeitung citerer en vred borger, som i juli måned i år deltog i kreditorernes stormøde i Hamborg. Hun meddelte sine politisk ukorrekte middelalderfantasier: “Teeren und federn”, (rulles i) tjære og fjer!

Prokon skandalen

Tidligere nøglekunde til Vestas i betalingsstandsning

Nyheden blev ikke fulgt op af de danske medier.

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. https://creditourgentes.es
    8. maj 2018 at 11:25 Svar

    Noticia positiva sin impacto. Créditos instantáneos.

Skriv en kommentar