• onsdag , 29 maj 2024

“Vel giver vindmøller ej den billigste strøm”, artikel i ing.dk af Adam Fribo, den 28.7.2014

http://ing.dk/artikel/konsulent-vel-giver-vindmoeller-ej-den-billigste-stroem-169804

http://ing.dk/artikel/energistyrelsen-vindmoeller-paa-land-giver-den-billigste-el-169674

http://www.ens.dk/info/nyheder/nyhedsarkiv/ny-analyse-vind-billigst

Artiklen fra ing.dk, der har fået 68 kommentarer indtil nu, refererer til Poul-Frederik Bachs dom over Energistyrelsens analyse. Nuværende klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) jublede over resultatet, fordi det passer så perfekt ind i den nuværende regerings energipolitik.

Rasmus Helveg Petersen tror jo ikke spor på vindmøllers skadelige lavfrekvente støj og har ikke fantasi til at forestille sig, hvordan situationen kunne udvikle sig, når naboer til alverdens vindmølleparks får svimlende erstatninger for deres ødelagte helbred, ejendom, virksomhed og økonomi.

Især fra USA kunne der komme forbavsende høje økonomiske krav til industrien.

Så læste vi jo lige, den 20.7.2014, om R.J. Reynolds Tobacco Company, der blev dømt til at betale 23,6 milliarder dollar (130 milliarder kroner) kun til en eneste person, nemlig enken efter en mand, der døde af at ryge cigaretter.

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/07/20/0720032638.htm

“US næststørste tobaksfirma har forsømt at informere forbrugerne om farerne ved at ryge. R.J. Reynolds tog en kalkuleret risiko ved at fremstille cigaretter og sælge dem til forbrugerne uden rigtig at oplyse dem om farerne, lyder det fra enkens advokat Willie Gary.” Citat fra dr.dk

Hvis nu vindindustrien og de danske myndigheder havde forsømt at informere om farerne ved at bo klods op af industrivindmøller og havde taget en kalkuleret risiko ved at etablere vindparks tæt op ad folks huse uden at oplyse dem om farerne?

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar