• lørdag , 3 juni 2023

Gå aldrig tilbage til en fuser! Vindmøller som brandfælde! Og en lille bemærkning om “den store mølledød”

Wind Turbines Fire problems report Scotland etc. July -14 pdf

Brandulykker sker meget oftere end registreret. Læs rapport fra Scotland.

http://www.gegenwind-vogelsberg.de/informationen/unfall/

copy-paste: en liste over links til ufattelig mange ulykker med vindmøller fra den tyske gruppe gegenwind.vogelsberg.de

At en vindmølle på land eller på havet ikke er ligefrem verdens mest sikre arbejdsplads er indlysende, endda for vindmøllers fabrikanter. Siemens har indrettet et “Windpower Trainings Center” i Bremen.

http://www.spiegel.de/karriere/berufsleben/wie-hersteller-das-arbeiten-an-windkraftanlagen-sicherer-machen-wollen-a-954034.html

“I en nødsituation hjælper det kun at putte”, skrev spiegel.de den 18.2.2014 i sin artikel om træningscentrets angstprovokerende kursus i overlevelse. “Når en montør skal evakueres fra en vindmølle, hænger hans liv i en tynd tråd. Vindmølleeksperter træner i sikkerhedskurser, hvordan man bevarer roen – og at det er det bedste for alle, når bevidstheden mistes”.

En forulykket montør, der befinder sig i brandfælden vindkraftværk højt oppe i tårnet, er forståeligt nok ekstremt stresset. Den smalle stige, der befinder sig i vindmøllens tårn er den eneste flugtvej – og når den er spærret, er der kun den ene mulighed: At fire sig ned. En helikopter kommer nok ikke lige forbi i det afgørende sekund og at springe ud fra ca. 100 meters højde i håb om at overleve, kræver vel en stærkere tro end de fleste moderne mennesker besidder.

Og hvad med den store mølledød?

De historiske vindmøller, de historiske sejlskibe, solid historisk teknologi – hvor er det alt sammen fascinerende at kigge på, når vi kan se det i friluftsmuseerne. Det er jo fantastisk, hvad vores forfædre dog har fundet på.

Og så blev nogle af teknologierne forladt, simpelthen opgivet. Man var kommet videre. Man ville ikke være afhængig af vejret, som jo ikke er blevet mere pålidelig end for generationer siden. Og så blev dampmaskinen opfundet! Sikke en udvikling!

Citat fra den meget smukke side med historiske data og billeder: de.wikipedia.org/wiki/windmühle

“Die Entwicklung der Dampfmaschine im 19. Jahrhundert brach langsam die Vorherrschaft der mit Wasserkraft und Windenergie betriebenen Maschinen. Da der Betrieb der Windmühlen vom Wetter abhängig war und nicht die Leistung großer Dampfmaschinen erreichte, war der Einsatz der Dampfmaschine trotz oftmals höherer Kosten gerade für große Unternehmen praktischer und die Zahl der Windmühlen ging stark zurück. Das sogenannte „erste Mühlensterben“ setzte ein.”

(Udviklingen af dampmaskinen knækkede vand- og vindkraftdrevne maskiners dominans. Fordi driften af vindmøllerne var afhængig af vejret og ikke opnåede store dampmaskiners præstation, var indsatsen af dampmaskiner på trods af højere omkostninger mere praktisk for store virksomheder og antallet af vindmøller gik stærkt tilbage. Den såkaldte “første mølledød” sætte ind.)

 

Den første “mølledød” i 1800tallet, den anden mølledød efter 2. Verdenskrig – og den tredje “mølledød” vil først indtræde, når verdens politikere har indset, at de er gået tilbage til en fuser!

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar