• torsdag , 18 august 2022

“Dødsstødet for økostrømstøtte”, artikel i Frankfurter Allgemeine Zeitung, 27.6.2014 om Tysklands kamp med EU

Med oversættelse til dansk efter bedste evne!

http://www.faz.net/-gqg-7qy43

Redaktør Holger Steltzner kender åbenbart ikke til de danske forhold, når han mener, at det tyske støttesystem er det dyreste i verden, Statistikken siger, at Danmarks PSO-afgift er dyrest. Nu må vi jo se, hvilke konsekvenser de store reformer vil få i hele Europa.

 

Fri oversættelse fra tysk:

Dødsstødet til økostrøm-støtte

Åbenbart behøves EU, for at gøre det klart for tyskerne – på den dyre måde – at statsstøtte-monsteret EEG (Vedvarende Energi Lov) ikke kan finansieres.

Hvordan kan man reformere et statsstøtte-monster som “Energiewende”, som efter forhenværende miljøminister Altmaiers skøn, har omfordelt en billion (1. 000. 000.000. 000) Euro i løbet af kun én generation?

Det svarer til næsten halvdelen af den tyske statsgæld, som godt nok blev tårnet op af mange generationer. I dag tjener så mange på EEG-loven, at regeringen mangler styrke og mod til en ægte reform. Derfor har erhvervsminister Gabriel stillet sig tilfreds med kun at dreje på små knapper.

Bruxelles eller Luxembourg kunne allerede snart give dødsstødet til den tyske økostrøm-støtte. Frygten for dette er grunden til Gabriels voldsomme måde, hvormed han har angrebet Bruxelles, mens han i Bundestag piskede EEG-reformen igennem. Han angreb EU-kommissionen for at den gik efter det mål at ødelægge den tyske økostrøm-støtte.

Faktisk peger to pile på “Energiewendes” hjerte:

Den første kommer fra Almunias kogger, der ser en konkurrenceforvridning i det tyske støttesystem og som kræver, at der ikke må lægges EEG-afgift på importeret økostrøm. Det ville udradere den tyske økostrøm, alene fordi EEG-afgiften næsten er dobbelt så dyr som elprisen på børsen.

Berlin ser dette som en hævntackling, fordi man har tvunget Almunia til at acceptere rabatterne for den tyske industri. Desuden er man fortørnet over, at han vil belaste strømproducenternes egenforbrug med EEG-afgiften – endda med tilbagevirkende kraft. Den grønne statssekretær i det røde erhvervsministerium, som har ført forhandlingerne med Bruxelles, har dog ønsket dette i lang tid.

Den Europæiske Domstol i Luxembourg kommer sandsynligvis til at affyre den anden pil mod EEG. Dommerne ville kunne se retten til markedets frie bevægelighed i fare og kunne komme til konklusionen, at enhver, der leverer økostrøm til Tyskland, har ret til tyske subsidier.

Også dette skønnes at kunne føre til EEGs sammenbrud, fordi ingen steder støttes økostrøm så overdrevet som i Tyskland. Åbenbart behøves EU for at gøre det klart for tyskerne, at statsstøtte-monsteret EEG ikke kan finansieres.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar