• torsdag , 18 august 2022

Det er præcist det, vi sukker efter: Retsstaten Danmark på stresstest, læs dr.dk, 28.6.2014

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/06/28/0628222734.htm

Gid der kom nogle dygtige og modige jurister, der vil vise, hvad Danmark burde være: En retsstat.

Hvordan kan man betegne Danmark som en retsstat, når selvstændige erhvervsdrivende, for eksempel en  minkavler og en gartner bliver forhindret i at udøve deres erhverv, fordi en anden industri har sat sig tungt på lovgivningen? Hvordan kan det være at denne industri, vindmølleindustrien, har lov til at holde sine egne støjmålinger hemmelige, så hverken kommune eller nabo kan få indsigt i, hvilke støjniveauer vindmøllerne i realiteten udsender? Hvordan kan det være, at sundhedsministre og miljøministre får lov til at gemme sig bag uvidenhed og dermed fralægger sig alt ansvar for befolkningens sundhed? Hvordan kan det være, at folketingets medlemmer ikke ved, hvad de stemmer om, fordi de ikke har fået alle de oplysninger, som embedsmændene, ministerier og styrelser er i besiddelse af? Hvordan kan det være, at Danmarks regering gør sig til talsmand og massiv støtte for en industri, der har skadet mennesker, dyr, landskabet, naturen og også samfundets økonomi?

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar