• søndag , 4 juni 2023

Blæsten kan man sagtens få at se: variablepitch.co.uk og transparency.eex.com/de, af G.G.J.

Den engelske side er nem at gennemskue.

Transparency er lidt mere kompliceret. Første handling må være at indstille sproget på engelsk. Den midterste grå bjælke i toppen fører til alle oplysningerne om energiproduktionen i hele Tyskland og Østrig. Et klik på den grå bjælke fører så videre til alle energiproducerende enheder fra dag til dag og døgnet rundt, hvor man også kan se de sidste års energiproduktion.

Actual wind power generation er meget interessant. Når man vælger tilfældige dage i kalenderen tilbage i tiden, kan man få et indtryk af den ekstremt svingende elproduktion fra vindmøller, der er årsag for den øgede CO2 udstødning i Tyskland/Europa.

Se for eksempel mandag, den 14. april 2014 og mandag, den 28. april 2014 med de meget forskellige resultater . Så må de billige kulkraftværker fyre op eller drosle ned og udligne vindmøllernes svingende produktion.

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar