• torsdag , 29 februar 2024

Kronik: Hvem har styr på vindmøllerne?

Folketinget har besluttet, at der skal opstilles 600 megamøller. Udover at skæmme naturen bliver det en dyr fornøjelse for de danske el-forbrugere og skatteydere. Det skriver seniorforsker Mads F. Hovmand, hvis rapport om kæmpe vindmøller blev fremhævet af Claes Kastholm Hansen Søndag i »Læst og påskrevet«.

Vindmøller har det problem, at vinden kommer uregelmæssigt, og at vindmøllestrøm derfor kommer i klumper. Tilmed pynter den nye generation megamøller just ikke i landskabet. På trods af dette, er det lykkedes mølleindustrien at tromle møllepropaganda hen over befolkning og politikere i en sådan grad, at (næsten) alle er overbevist om, at grøn energi er vindmølle-el, og at vindmølle-el kan dække det meste af Danmarks energiforsyning. Dette er imidlertid ikke tilfældet.

Læs hele kronikken fra den 12. august 2013 på www.b.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar