• tirsdag , 16 juli 2024

Herning: SF´er i svær dans om vindmøller

Begejstringen var fraværende, da byrådet vedtog det tillæg til kommuneplanen, der åbner mulighed for opførelse af to gigantmøller på 150 meter, der er planlagt rejst ved Tykskovvej nær ejstrupholm.

Læs hele artiklen fra d. 2. juni 2013 på www.aoh.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

  1. Mauri Johansson
    9. juni 2013 at 23:02 Svar

    Kombinationen af maksmal møllehøjde på land (15o meter) og minimal afstand til bolig lægger op til alvolige problemer for naboerne.
    Carsten Kissmeyer fejer med sædvanlig arrogance alle problemer under gulvtæppet med den lige så sædvanlige floskel han har lært (“at man i den konkrete sag har overholdt alle de gældende regler.”. Det har Ikast-Brande IKKE gjort. For dem gælder nemlig også sundhedsloven, som kræver at kommunen forebygger sygdom, f eks fra møllestøj. Og den lavfrekvente støj gør bevisligen mange naboer syge. Hvem har kommunen brugt som uvildig, fagkyndig lægelig konsulent på den del af problemet? Miljøstyrelsen har ingen ansatte læger, kommunen heller ikke, og den vindmøllebekendtgørelse der regulerer støjgrænserne er lavet af ingeniører alene, helt uden lægelig medvirken, selv om det er MENNESKERS sundhed der skal sikres. Sundhedsstyrelsen holder sig helt udenfor og klager bliver rutinemæssigt afvist i kommunerne. Og hverken MST eller kommunen kan garantere, at en vindmølle, der er en maskine, er blevet undersøgt til at efterleve EUs Maskindirektiv fra 2006 (også Artikel 11 med sikkerhedsklausulen der omfatter personer, dvs. også naboer, der kræver, at heller ikke disse må udsættes for helbredsskadeligt støj. Men det kalde Kissmeyer at “man har overholdt alle regler”. Må vi i lokalavisen se en kopi af at de to møller er opmålt og godkendt i hht. maskindirektivets regler og ikke de udvandede støj regler og teknikker i vm-bekendtgørelsen og dertil den lægelige godkendelse?

    Jeg anbefaler naboerne allerede før møllerne kommer op at stå at få en grundig drøftelse og et grundigt helbredseftersyn ved deres egen læge, der gerne må kontate mig for nærmere information om emnet, så han/hun ved hvad der skal holdes skarpt øje med, når støjen dag og nat breder sig over naboerne og de næste 2 – 3 år mindst, da nogle er mindre modstandsdygtige end andre. Blandt andet den stærkt forringede nattesøvn udløser hen ad vejen alvorlige helbredsproblemer. I sær børn og gamle har det svært. Og husdyrene skal også overvåges iflg. maskindirektivet – de kan også mistrives eller blive syge.

    Mvh Mauri Johansson, speciallæge i samfundsmedicin/arbejdsmedicin (herunder miljømedicin)

Skriv en kommentar