• torsdag , 20 juni 2024

Drømmen om livet på landet i frit fald efter trusler om vindmølleprojekt

LNtK har interviewet Josefine Gørup, der her fortæller om et vindmølleprojekt, der pludselig opstod tæt ved hendes bolig.
Om hvad det egentlig betyder, når Vindmøllebekendtgørelsen ikke giver nogen reel støj- og gene-beskyttelse af naboer.
Kan danskerne leve med, at politikerne først og fremmest tager hensyn til Vindmølleindustrien eller er det i virkeligheden et benspænd mod den grønne omstilling.

Tiden er nu til at indtænke borgernes trivsel og helbred i en revideret Vindmøllebekendtgørelse.
Med den nuværende Vindmøllebekendtgørelse kan ingen i dag føle sig tryg mod kæmpevindmøller, der må placeres helt tæt på din bolig.

Tak til Josefine for at dele en virkelighed, som mange frygter. Kun en revideret Vindmøllebekendtgørelse kan skabe den trykhed borgerne har krav på.
Landsforeningen Naboer til Kæmpevindmøller opfordre hermed til at støtte Borgerforslaget om en revideret bekendtgørelse der inkludere hensyn til dig og din familier, men også til dine medborgere.

 

“Jeg synes det er skræmmende, at de myndigheder, der burde beskytte mig og min familie, i stedet varetager industriens interesse”.

Hør Josefine’s beretning her…

Læs om borgerforslaget…

 

Vindindustriens krav til vindmøllebekendtgørelsen eliminerer enhver beskyttelse af borgerne. I referat fra møde mellem Miljøstyrelsen og Vindindustrien  den 9. marts 2011 står der:

“Den nye målsætning:

Ny grænseværdi må ikke medføre begrænsninger for vindmøller.
Det der kan lade sig gøre at etablere i dag, skal også kunne lade sig gøre efter sommer”.

– og sådan blev det – derfor ingen reel beskyttelse af danskerne mod Kæmpevindmøller og den krævende Vindmølleindustri.

 

 

 

Relaterede indlæg