• fredag , 14 juni 2024

Debat: Hvad skal Østerild egentlig bruges til?

Den burde egentlig ikke være længere, end at Fredskov er Fredskov. Fingrene fra Østerild. Basta! Vindmølleindustrien ville det imidlertid anderledes. Men hvad skal et vindmølletestcenter i Østerild egentlig bruges til?

Læs hele læserbrevet fra d. 21. juli 2011 på www.syddjurs.lokalavisen.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Bent Hansen
  26. juli 2011 at 11:17 Svar

  ’Natur’ og natur
  I Danmark er der ikke megen natur tilbage. Den ’natur’ vi værner om er menneskeskabt.
  Det betyder ikke at menneskeskabt ’natur’ ikke kan være bevaringsværdigt. Men det betyder at vi må tage politisk stilling til hvad vi vil bevare.
  Der blev i sin tid taget politisk stilling til at sløjfe den jyske hede, så den i løbet af få år ’som en kornmark står’. Der blev taget politisk stilling til at tilplante klitområder langs den jyske vestkyst. Der blev taget politisk stilling til at bygge høfder langs selvsamme. Hvis ikke havde Johnny Madsen nok været nødt til at lade sig føde andetsteds. For sletikke at tale om at han næppe kunne bo der hvor han nu bor.
  Og Østerild Klitplantage (bemærk ordet ’plantage’!) havde muligvis været et sund, der forbandt Limfjord og Jammerbugt.

 2. Lars Klottrup
  28. juli 2011 at 10:33 Svar

  Bent Hansen: Jeg er opvokset i Nordjylland, hvor det meste natur vi bevægede os i var granplantager. Så dem holder jeg og andre nordjyder meget af.
  I øvrigt er den bøg, vi kender i de danske bøgeskove, jo også ‘kunstig’, dvs. ikke del af den oprindelige natur i Danmark. Den er importeret. Den oprindelige danske bøg er en kroget fætter, der blandt andet kan ses på Jernhatten på Djursland.
  Så den næste politiske beslutning bliver vel at rydde en bøgeskov for de kære kæmpevindmøllers skyld? Det bliver spændende at se den folkelige reaktion på det!

Skriv en kommentar