• mandag , 15 juli 2024

Havmøller mere attraktive end landmøller

Polen har indført et afstandskrav på 10x møllehøjde, dvs. typisk 1,5-2 km. Kritikerne siger det er for at beskytte kulindustrien. Måske er det også for at promovere udbygningen med havmøller? Det lader i hvert fald til at blive konsekvensen. Og en fornuftig konsekvens, eftersom havmøllerne lige nu falder meget i pris og er blevet konkurrencedygtige, og fordi produktiviteten er langt bedre på havdet, og produktionen mere stabil.
Som forfatteren skriver i sit blogindlæg: “Companies seem to look at offshore wind power as a good alternative to onshore farms, as the productivity of the sea farms are twice better than the onshore and the location is not so controversial.”
Læs hele indlægget: Wind Energy – New Regulations in Poland

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar