• torsdag , 20 juni 2024

Debat: DR som politisk talerør

Debatten verserer om serien “1864” (igen, igen..), om DRs tidligere chef Ingolf Gabolds politiske intentioner, Ole Bornedals kunstneriske frihed og Dansk Folkeparti.

Den kunstneriske frihed skal vi værne om, ytringsfriheden med – men kommer vi alle til orde i DR? Er der en politisk korrekthed, der sier nogle ytringer fra? Noget tyder på det:

Mange naboer til kæmpevindmøller bliver drevet til vanvid af den lavfrekvente støj, som disse monstrøse maskiner udsender. En del har måttet flytte fra deres eget hjem for at få fred. Andre, som ikke har råd, må blive boende. Denne skandale får lov til at eskalere, uden at DR føler behov at belyse sagen, selv om DR er public service-organ for hele Danmark.

Der er ellers nok at tage fat på. Udover de åbenlyst mangelfulde afstandskrav fra vindmøllerne til naboejendommene, så er der den underlige fyring af Henrik Møller, professor i akustik ved Ålborg Universitet, som åbenbart gik i vejen for vindmølleindustrien. Hans støjmålinger passede ikke rigtigt med, hvad vindmølleindustrien havde bildt politikerne ind.

Der er andre sager, som man har undladt at belyse: Minkfarmen i Jylland, hvor dyrene blev mere eller mindre sindssyge efter, der blev bygget vindmøller tæt ved. Og hvad med nytteværdien af de alt for mange vindmøller i Danmark, som koster meget mere end ”kun” PSO-afgiften, fordi ingen medregner kabler til møllerne og dyre udlandsforbindelser, skattefradrag for andelshaverne og en regning til el-værker og kraft-/varmecentraler, fordi el-prisen er dumpet. Der er nok at tage fat på for DRs graverjournalister – hvis de tør.

Hvis det ikke frister, så kan vindmøller også være med i den lette ende, fx ”Hammerslag”: Hvad kan du få for dit hus, når der står vindmøller 600 m fra soveværelset? Eller en ny udgave af ”I hus til halsen”: ”Med vindmøllestøj i øregangen – hvordan slipper jeg af med mit hus”. Mulighederne er utallige, hvis DR tør udfordre den politiske korrekthed – også i 2016.

Af Willem van Hees,

Bragt i Børsen den 22. marts 2016

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar