• tirsdag , 23 juli 2024

Norsk energiminister: Vestas-projekt er rent pral

De svensk/norske grønne elcertifikater har negative konsekvenser, siger Norges energiminister, der vil have et europæisk opgør med støttesystemerne.  “Støtteordningen har betydet, at vi har et betydeligt overskud af strøm.  Både atomkraft og vandkraft produceres nu i så store mængder, at prisen er blevet vældig lav,” siger han til EnergiWatch.  “Vi bliver i Europa som helhed nødt til at stole mere p åmarkedsmekanismerne, end vi gør i dag.  Vi har fastsat en pris på CO2-udledninger, og hvis man lader markedet råde, så kommer man til at se de nødvendige investeringer i transmissionskapacitet, produktion og reducerede CO2 emissioner.  Hvis man bliver ved med at rive dele af markedet i stykker, så ender man med at måtte subsidiere alle dele af systemet, og prisen kan kun ende hos forbrugerne.  Og det vil ikke redde verden.  For hvis Europa fortsætter med at eksportere strøm intensive industrien til Asien, hvor 80 pct af strømmen fortsat er fra kul, så vil det ikke hjælpe på at afhjælpe klimaforandringerne.

 

Læs artiklen her (kræver log in).

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar