• onsdag , 12 maj 2021

Energiselskab jævner dansk landsby med jorden

Energi-mastodonten Vattenfall er gået igang med at opkøbe størstedelen af den nordjyske landsby Kølby vest for Aalborg for at kunne opføre en vindmøllepark. 20 ejendomme i området skal jævnes med jorden for at kunne opføre 37 nye vindmøller i vindmølleparken ‘Nørrekær Enge 2’.

Et ældre ægtepar  som har solgt sit hus til energi-giganten, fortæller til BT, at de er glade, da de nu kan komme af med deres hus, inden de bliver for gamle og syge. Men langt fra alle er glade.

»Jeg forstår godt, de sælger det, men for os andre betyder det nu bare at møllerne kommer endnu tættere på og støjer endnu mere, end de gør i forvejen,« siger en anden nabo til BT. »Det er jo en kæmpe gene for området, men det viser jo, at man bare kan få lov at gøre, hvad man vil, hvis man har penge nok.«

Læs artikler i BT den 15/1 2015:

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar