• mandag , 15 juli 2024

“Utrolig stort antal døde harer på moserne omkring Ark Hill”, læs express.co.uk/news fra den 10.8.2014

http://www.express.co.uk/news/uk/497525/An-ill-wind-blows-as-the-surge-of-turbines-stirs-fears-of-silent-danger-to-our-health

http://www.climatexchange.org.uk/reducing-emissions/wind-farm-impacts-study/

 

I artiklen beskriver den tidligere kaptajn i hæren Andrew Vivers sine oplevelser som nabo til Ark Hill Wind Farm. Hans hjem ligger i Glamis, Angus.

Citat fra express.co.uk:

” ‘Jeg fik disse hovedpine og svimmelhed og (kunne) bare ikke sove, men jeg forklarede det med alle mulige andre ting. Nogle gange, mens jeg gik med mine hunde rundt på bakkerne omkring huset, fik jeg en fornemmelse af svimmelhed. Jeg var faktisk nødt til at sætte mig ned i få minutter og mens jeg tænkte over, hvad der i himlens navn var galt med mig, bemærkede jeg, at vinden kom lige direkte fra vindmøllerne.’

Herr Vivers siger, at han også har set et utrolig stort antal døde harer på moserne omkring Ark Hill og tror, de kunne være døde af indre blødninger pga. vindmøllerne.”

Sunday Express oplyser, at den skotske regering har sat en spørgeundersøgelse i gang, hvor hundredvis af indbyggere blev bedt om at berette om deres oplevelse af visuel påvirkning, støj og skyggekast fra vindparkerne i nærheden. Studiet fra firmaet climatexchange.org.uk skal være afsluttet i efteråret 2014.

Godt, at naboer til disse MONSTERMØLLE-vindparker får lov til at beskrive deres egne oplevelser. Men tilliden til dette studie er ikke overvældende hos aktivisterne, der gerne have set en mere uafhængig undersøgelse.

I Danmark kan vi registrere, at denne undersøgelse i det mindste spørger borgerne om deres synspunkter og oplevelser. Det er mere end den danske sundhedsundersøgelse kan tilbyde.

En registerundersøgelse, der ikke engang kan inddrage de privatpraktiserende lægers dokumentation over befolkningens sundhedstilstand, er ikke tilstrækkelig. Lægernes patientjournaler er til regeringens ærgrelse stadig fortrolige og står ikke til rådighed. Men hvor begejstret ville energiministeren egentlig være, hvis lægerne først blev gjort opmærksomme på hele problematikken omkring vindmøllestøj og sundhedsrisici?

Sundhedsudvalget har stillet en række skriftlige spørgsmål til nuværende sundhedsminister Nick Hækkerup, som ligger offentligt på ft.dk.

Her Kræftens Bekæmpelses projektbeskrivelse på engelsk:

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/keb/bilag/329/1382646.pdf

Her forskellige interessante svar til Sekretariatet for Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed:

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/suu/spm/911/svar/1146686/1385534.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar