• onsdag , 4 oktober 2023

Kirstens gæstebud eller kyllingens lærestreg, Miljøministeriets nye strategi, af Greta Gallandy-Jakobsen

“APROPOS vindmøller – åbenhed, dialog og inddragelse” er navnet på et nyt materiale, som Miljøministeriet har sendt ud til kommunerne og medierne. Nu foreligger der en opskrift på, hvordan myndighed, opstiller og lodsejer kan møde den proaktive eller reaktive borger ved et festmåltid. Jyllands Posten har kigget på materialet og offentliggjort en artikel med titlen “Konflikt – eller middag på godset”.

Danskerne har den Oscar belønnede film efter Karen Blixens novelle “Babettes gæstebud” i erindringen, hvor en forsamling asketiske og fromme landsbyboere blive opstemte og får røde kinder og blanke øjne, alt sammen på grund af en meget udsøgt fransk middag inklusive dyre dråber. Det var måske denne fredfyldte stemning, miljøministeren havde tænkt på, da projektet blev sat i gang. Kommende naboer til vindmøller kunne dog nemt få andre tankeforbindelser, der minder om børnehistorien om den lille kylling, der bliver inviteret til middag af fader ræv. Mens moder ræv sætter gryden over, leger kyllingen med ræveungerne. “Og hvad skal vi så have at spise?”, spørger kyllingen. “Det er da dig!”, svarer ræveungerne og kyllingen redder sig straks på en høj gren. Det er barnelærdom, der batter.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6671503/giv-middage-til-vindmoelle-naboer/

 

 

 

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar