• onsdag , 4 oktober 2023

DR1: En uge i modvind

Vindmøller lever nærmest af modvind, men det kan også blive for meget af det gode.

I denne uge protesterede fritidshusejerne mod et forslag, der udpeger 16 områder langs de danske kyster til placering af kystnære vindmøller. Det ville ødelægge udsigten og holde turisterne væk, mente de. Danmarks Naturfredningsforening så nu mere afslappet på forslaget og kaldte det et fornuftigt kompromis.

Samtidig blev miljøminister Ida Auken heglet igennem i Folketingets sundhedsudvalg. Partiet Venstre mente, at vindmøller generelt støjer og generer mennesker rundt om i landet, og at de gældende støjregler er for slappe. Ida Auken erkendte, at nogle mennesker faktisk bliver ramt af vindmøllestøj, men det er umuligt at undgå i et lille land med begrænset plads, sagde hun.

Hør hele udsendelsen fra d. 30. juni 2012 på www.dr.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar