• onsdag , 21 april 2021

Vindmølledebatten er skæv

Man kan ikke ligefrem tale om, at naboer til vindmøller udsættes for negativ særbehandling, selv om det måske kan være det indtryk, der efterlades, når man følger den aktuelle debat i medierne.

Læs hele læserbrevet fra d. 30. marts 2012 på www.jp.dk

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Lars Klottrup
  30. marts 2012 at 20:54 Svar

  Med imponerende poetiske anstrengelser forsøger Henrik Vinther, sekretariatsleder for Viden om Vind, også kaldet VindVid, at iklæde vindmølleindustriens profitbegær almenhedens smukke klædedragt.

  De slemme særinteresser er kommunerne og borgerne – læs nærdemokratiet – der tillader sig at sætte spørgsmålstegn ved fornuften i studenter-folketingets ukritiske vindmøllebegejstring og talen vindmølleindustrien efter munden.

  Det ville være en smuk poetisk fortælling, hvis ikke det lige var Kejserens Nye Klæder om igen. Vindmøller drejer sig ikke om almenhedens interesser. De drejer sig om vindmølleindustriens særinteresser i at tjene penge på naboernes bekostning. – Om særinteressernes forrang overfor nærdemokratiets almeninteresse.

  Henrik Vinthers poesi er det rene VindVid.

 2. Erik Nielsen
  31. marts 2012 at 19:16 Svar

  Kære henrik Vinter.
  Med al respekt for din viden, må jeg påpege at dine udtalelser og sammenligninger med trafik støj er grebet ud af den blå luft eller fra vindmølleindystriens lobyister som kun kan tænke i penge og profit.
  det fremgår klart at du ikke har prøvet selv at bo eller opholde dig i den lovbestæmte minium afstand til de store vindmøller der rejses for tiden. Du skriver at det beror på beregninger, var det ikke en ide at gøre et forsøg ved sammen med din fammilie,at bruge en uge på selvstudium så du kan bygge dine udtalelser på erfaringe frem for tilpassede beregninger, jeg tror sagtens der er naboer til der vil stille en campingvogn til rådighed. Støjen er et problem som man ikke kan betale sig fra med “et hold kæft bolsje” det er menneskers livskvalitet det drejer sig om for de naboer der er plaget.

Skriv en kommentar