• onsdag , 21 april 2021

Foredragsrække – Bogpræsentation – Besat af vind

Den kendte debattør og journalist – Peter Skeel Hjorth – gennemfører en spændende foredragsrække om de bekymringer og problemstillinger, som den massive udbygning af store vindmøller på dansk jord igennem de seneste år har givet anledning til.

Peter Skeel Hjorth har beskæftiget sig indgående med vindmøller og støj fra store vindmøller igennem mange år og han har netop fået udgivet en meget anmelderrost bog med titlen ”Besat af Vind”, der er udgivet af forlaget Saxo. Væsentlige kapitler i bogen handler om etableringen af vindmølletestcenteret ved Hjardemål Klit og afdækker det helt utilstrækkelige grundlag, som loven om vindmølletestcenteret hviler på.

Peter Skeel Hjorth har i årtier været dybt engageret i forsvaret af menneskers frihedsrettigheder og han har igennem knapt 30 år været redaktør på fagtidsskriftet ”Sygeplejersken”. Herudover har han deltaget aktivt i redningstjeneste og har rejst meget rundt i Verden.

Via sine mange internationale kontakter er Peter Skeel Hjorth blevet talsmand for EPAW – European Platforms Against Windfarms i Skandinavien og i Baltikum. Særligt regler om maksimal støj fra vindmøller bliver i den nye bog gjort til genstand for en nådesløs gennemgang, baseret på bedste tilgængelige viden.

Foredraget bliver en øjenåbner om industriel lobbyisme og mangelfuld lovgivning om støj.

Peter Skeel Hjorth har ønsket, at hans foredragsturné skal tage sit udgangspunkt i ét af Danmarks smukkeste sammenhængende naturområder og inden de første kæmpevindmøller på et helt igennem utilstrækkeligt grundlag vil ødelægge naturområdet for eftertiden.

Derfor indleder han sin foredragsturné søndag d. 25. marts 2012 kl. 15 på Kirsten Kjærs Museum, Langvadvej 64, 7741 Frøstrup.

Foredrag nr 2 afholdes mandag d. 26. marts 2012 kl. 19 på Sabro Kro, Viborgvej 780, 8471 Sabro

Foredrag nr 3 afholdes onsdag d. 28. marts 2012 kl. 19 i Højmarkshallen, Adelvej 41, 6940 Lem St.

Der er gratis adgang til foredragene. Der vil være mulighed for at købe bogen ved foredragene og få en snak med forfatteren om denne. OBS Foredragene blev afholdt i 2012.

Læs tidligere omtaler af bogen her

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

  1. Vindmøller » Politik i Ringkøbing-Skjern
    28. marts 2012 at 20:58 Svar

    […] til aften har jeg hørt et foredrag med journalist Peter Skeel Hjort. Han har brugt nogle år på at grave sig ned i fup og fakta om […]

  2. Flemming Hvidt
    11. februar 2016 at 08:35 Svar

    Vær venlig at slette “foredragsrækken ved Peter Skeel Hjorth, Besat af vind” Mvh Flemming

Skriv en kommentar