• lørdag , 21 maj 2022

Mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller

Rapport om mulige statslige arealer til opstilling af vindmøller med tilhørende miljøvurdering er i offentlig høring frem til 6. februar 2012. Høringen er en mulighed for at sikre, at specifikke forhold på de konkrete arealer kan blive fremhævet og taget med i betragtning.

Se hele materialet på www.naturstyrelsen.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Jens Rasmussen
  13. december 2011 at 13:28 Svar

  Naturstyrelsen tillader industribygninger indenfor skovbyggelinien samt i følsomme naturområder!

  Det er ikke til at tro sine egne øjne når man læser naturstyrelsens høringsudkast, for nu vil naturstyrelsen opføre store industribygninger og industrianlæg direkte indenfor skovbyggelinien, i følsomme naturområder og klods op af natura områder. Det er jo en skandale ud over alle grænser. For det første er det direkte ulovligt. For det andet vil det føre til, at mange kommuner efterfølgende med god ret, vil efterligne naturstyrelsen og lade de nye industrianlæg i kommunen opføre tæt op af skovene, midt i følsom natur osv.
  Man har lagt det frem som et høringsudkast, men det virker besynderligt, at en statslig myndighed, der har til opgave at styre kommunernes planlægning og sørge for at skovbyggelinier og naturområder, netop ikke bliver brugt til industrielle bygningsværker, nu ligger et forslag derom frem til høring! Det er jo kommunerne i Danmark, der er 1. instans, som planmyndighed, og havde kommunerne fremlagt sådanne forslag til planlægning, havde naturstyrelsen skullet gribe ind. Nu ser det derimod ud til, at 1. instans i princippet skal høres sammen med de borgere, der normalt planlægges for gennem 1. instans om de synes, at 2. instans bør bryde den lov, som 1. instans normalt skal vogte, således at 1. instans i anden omgang kan lade sig inspirere til måske også at bryde loven. Det virker som om miljøministeren slet ikke har styr på sin styrelse!

  Alle mennesker i Danmark med interesse for at bevare naturen i idyllen i vores meget lille land, bør således gribe deres pen og organisere en folkelig bevægelse til et rungende nej til naturstyrelsens forsøg på at få lov til at bryde den lov, som de er sat i verden for at forvalte. Lad naturstyrelsen forstå tydeligt, at selvfølgelig skal vi ikke til at bygge alle vores industribygninger og anlæg indenfor skovbyggelinien eller i de følsomme naturområder. Det har ingen tidligere fået lov til, så hvorfor skal naturstyrelsen og miljøministeriet nu selv have lov? Det vil med sikkerhed brede sig til alle kommuner, og med et har vi ingen skovlinjer eller naturområder tilbage.

  Det er ganske tydeligt for en hver, at miljøministeriet gennem denne manøvrer viser sig som erhvervslivets sande allierede imod naturen og miljøet. Det er tydeligt, at man vil vise kommunerne, hvordan de med fordel kan ophæve skovbyggelinier, naturområder etc., hvis bare der findes nogen erhvervsinteresser, der kan gøre gavn af at bygge deres anlæg sådanne steder.

Skriv en kommentar