• fredag , 1 december 2023

Leder: Miljøet kontra miljøet

Hvem vinder, når miljø kommer i konflikt med miljø? Og hvem taber? Og ikke mindst: Hvilken del af miljøet henholdsvis vinder og taber mest? Er det for høj en pris, hvis flora og fauna i klitplantagerne omkring det planlagte vindmølletestcenter ved Østerild i Thy “ofres” til fordel for, at den hele og halve verden får nyere og bedre vindenergi?

Læs hele lederen fra d. 19. juli 2011 på www.nordjyske.dk

Følg debatten om lederen påp www.ditcentrum.dk

Relaterede indlæg

En kommentar

 1. Lars Klottrup
  20. juli 2011 at 17:48 Svar

  Hvad skal Østerild egentlig bruges til?

  1. Vindmølleindustrien har Høvsøre at teste havvindmøller på i forvejen. Det er plagsomt nok for naboerne der.

  2. Vestas’s epokegørende nye 7 MW havvindmølle skal testes til havs (hvor ellers?) Hvorfor skal havvindmøller testes på land?

  3. Hvorfor skal man overhovedet teste havvindmøller i fuld størrelse? Det er jo ikke ligefrem raketteknologi! Som en læserbrevsskribent skrev i JP i går ville det svare til, at man byggede en testversion i fuld størrelse af et containerskib og testede det, før man byggede skibet. Det ville de fleste nok anse for det rene gak-gak. Men når det drejer sig om vindmøller, ser det ud til, at forstanden og den sunde fornuft er sendt til Langbortistan.

Skriv en kommentar