• søndag , 21 april 2024

Lykkes nye vindmøllemål trues

Der var glæde i både energisektoren, vindmøllebranchen og hos de grønne organisationer, da klima- og energiminister Lykke Friis (V) forleden præsenterede regeringens nye Energistrategi 2050 for vejen ud af den fossile æra med bl.a. et nyt mål om 500 megawatt nye vindmøller på land. Møllerne på land skal sammen med nye kystplacerede møller og mølleparker til havs sikre målet om, at vindkraften i 2020 dækker 42 pct. af Danmarks elforbrug. Nu begynder forhindringerne for klimaministerens og regeringens ambition imidlertid at stille sig i kø – nogle af dem fra uventet kant. Et antal kommuner er begyndt at indføre egne, særligt restriktive regler for nye vindmøller, mens andre helt siger nej. Og i København er det regeringen selv, der med et aktuelt lovforslag bremser et mølleprojekt, som kommunen drømmer om.

Læs hele artiklen fra d. 3. marts 2011 på www.information.dk

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar