• onsdag , 24 april 2024

1. del af Sundhedsundersøgelsen

08-03-2-18 af Karen Nørholm

Resultaterne tyder på, at natlig indendørs lavfrekvent vindmøllestøj kan være en udløsende faktor for hjerte-kar-sygdom

Den første delundersøgelse om vindmølle støj og hjerte-kar-sygdom er offentliggjort. De fem andre delundersøgelser er på vej.

Studiet ”Short-term nighttime wind turbine noise and cardiovascular events: nationwide case-crossover study from Denmark”, er udført af Kræftens Bekæmpelse, og finansieret af Sundheds- og Ældreministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Forekomsten af blodprop i hjertet og slagtilfælde blev identificeret gennem kobling mellem CPR-registeret og landspatientregisteret samt dødsårsagsregisteret. Som mål for udsættelse af vindmøllestøj definerede forskerne  den gennemsnitlige natlige udendørs og indendørs vindmøllestøj i perioden 1-4 dage, før sygdommen opstod. Dette blev sammenlignet med støjniveauet på tilsvarende ugedage inden for den samme måned.

Forskerne bag undersøgelsen konkluderer, at resultaterne tyder på , at natlig indendørs lavfrekvent vindmøllestøj  kan være en udløsende faktor for hjerte-kar-sygdom.

Forskerne understreger dog, at resultaterne er baseret på ganske få tilfælde og derfor kan skyldes tilfældigheder.

Med denne første delundersøgelse konkludere forskerne, at der er behov for yderlige undersøgelser for at have afgørende bevis for en sammenhæng mellem udsættelse for vindmøllestøj og udløsning af blodprop i hjertet eller slagtilfælde.

Langtidseffekten skulle blive beskrevet i efterfølgende delundersøgelser.

Læs indlæg fra LNtK (Landsforeningen)

 

Relaterede indlæg

2 Kommentarer

 1. Frédérique Johnsen
  9. marts 2018 at 21:45 Svar

  Ingen forventede at få et utvetydigt svar af denne undersøgelse. Det har mange advaret om på et meget tidligt tidspunkt. Men resultatet viser, at der nok er noget om det: Lavfrekvent vindmøllestøj kan påvirke vores helbred. Og, som forventet, konkluderes der, at der skal mere målrettede undersøgelser til. I mellemtiden bliver mange mennesker, herunder mange børn, udsat for en potentiel risiko for at blive alvorligt påvirkede af de stadig større kæmpevindmøller. Konklusionen må være, at forsigtighedsprincippet igen må komme i anvendelse, indtil problemet er undersøgt til bunds. Sundhedsstyrelsen må for alvor træde i karakter.

 2. Julius
  30. maj 2018 at 13:22 Svar

  Der er ingen forskel på, om det drejer sig om vindmøller eller mobilmaster. Det er den samme form for retorik og propaganda, der benyttes for at blokere, at sandheden kommer frem. Flere undersøgelser er en standardmetode til at trække tiden ud. Man udnytter befolkningen, så folk til sidst giver op, hvilket er lige så tydeligt på vindmølleområdet som på strålingsområdet.

  Sundhedsstyrelsen er der for at STYRE SUNDHEDEN I EN BESTEMT RETNING – for hvem? Sundhedsstyrelsen dikteres fra WHO, som er del af FN, og når man er klar over, hvad FNs planer for verden er, da er det logik for perlehøns, at ting ikke kommer helt frem i lyset.

  Bogen “Green Gospel” af Sheila Zilinske belyser den GRØNNE AGENDA, og hvad “det grønne spil” vitterlig handler om. Man kan ikke kigge på vindmøller alene – man er nødt til at forstå sammenhængene, hvormed alting bliver klart. F.eks. blev Boye Jensen med Lammefjordens Stauder reelt “OFRET”, fordi han var livsfarlig for VATTENFALL og vindmølleindustrien. Var de støjmålinger blevet foretaget på hans ejendom, da ville det have forhalet og måske umuliggjort opsætninger af vindmøller rigtig mange steder i Danmark – og ydermere ville det have været en “kæp i det grønne hjul (maskineri)” – derfor skulle Boye “ofres”. Om flere indenfor vindmølleområdet virkelig havde forestået det, ville der have været et helt andet engagement. Det er som om, at få vitterlig forstår, hvor alvorligt hele den grønne agenda er, siden der ikke er mere “power” og gejst at spore. Bogen “Green Gospel” kan tilsendes i pdf ved at sende en mail til: feedback@sundfornuft.dk

  Der kommer flere budskaber i “den grønne føljeton” via http://www.Justitsmord.dk

Skriv en kommentar