• torsdag , 20 juni 2024

Flere kæmpemøller må gerne ødelægge landskabet

Mads F. Hovmand, senior scientist, Terrestrial Ecology, Department of Biology, KU, København K
Debatindlæg   14.05.2017

Vestas adm. direktør, Anders Runevad (AR), refereres i Energiwatch 5/5 for, at der skal flere kæmpemøller op i det danske landskab som en reklame for danske vindmøller på verdensplan.

AR forstår ikke, hvorfor flere og flere kommuner nægter at opstille kæmpemøller. At disse 150 m høje industriinstallationer ødelægger kommunernes bedste landskabslokaliteter og driver landbefolkningen fra hus og hjem, indgår ikke i direktørens overvejelser.

Det skulle efter AR’s mening være god reklame for landvindmøller, at Danmark er inde i en proces af systematisk landskabsødelæggelse ved hjælp af kæmpemøller. Dette selv om det efterhånden står klart, at kæmpemøllerne er beregnet til opstilling på havet, hvor de i øvrigt også yder 50 til 100 pct. mere elenergi end på land. AR refereres også for, at vindenergi udgør mere end 40 pct. af det samlede energiforbrug. Det rigtige tal er 8 pct. ifølge Danmarks Statistik 2016 og nærmere 5 pct., hvis man fraregner, hvad Danmark tvangsmæssigt eksporterer i vindrige perioder.

Læs debatindlæg i JP…

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar