• fredag , 2 december 2022

Vindmøller: Vor tids it-boble

It-boblen bristede lige efter 2000, efter at milliarder var brændt af på luftige internetprojekter uden nogen form for rentabilitet. Vindmøller er vor tids it-boble. Milliarder af tilskudskroner bliver brændt af for at producere strøm, der ikke er brug for – til urentabelt lave priser.

De mange vindmøller, der er sat op i Nordtyskland, Danmark og Sydsverige med enorme tilskud, snurrer samtidigt og kannibaliserer deres eget marked ved at producere alt for meget strøm på de forkerte tidspunkter. Afstanden mellem elafregningsprisen på kraftværker og vindmøller bliver stadigt større.

Investering i vindmøller er en dårlig forretning, der kun holdes i live af enorme offentlige tilskud. Befolkningen og erhvervslivet protesterer mod vindmøllernes afbrænding af milliarder af deres hårdt tjente kroner.

I stedet for at anvende milliarderne som sovepude for vindmølleindustrien skal de anvendes til at udvikle billige og pålidelige alternativer til fossile brændsler, så de nye økonomier tager dem i anvendelse og vækster uden forurening.

Det er kun et spørgsmål om tid, før vindmølleboblen brister.

Lars Klottrup Mosevej 1, Rønde

Bragt i EkstraBladet den 8. december 2015

Relaterede indlæg

Skriv en kommentar